El batle Torres anuncia una revisió dels valors cadastrals que podria baixar l’IBI fins a un 30 % a partir del 2016

Els inquers pagaran enguany manco en el seu rebut de la contribució urbana que els darrers anys. Fins a 400.000 euros deixaran d’entrar a les arques municipals per quedar a les butxaques dels ciutadans gràcies a la rebaixa aplicada enguany per l’Ajuntament. Amb aquesta mesura el consistori ha deixat el coeficient de càlcul en el mínim que permet la llei.

Així ho ha anunciat avui el batle, Rafel Torres, rodejat del seu equip de govern durant el balanç de legislatura que ha fet davant els mitjans de comunicació.

El batle ha indicat que l’Ajuntament d’Inca ha començat a fer feina amb l’oficina del Cadastre per aconseguir una revisió dels valors catastrals de les propietats, que s’estima que estan excessivament alts. Torres ha indicat que dita revisió pot implicar una rebaixa de fins al 30 % en el rebut de la contribució, i que es durà a terme durant el segon semestre d’enguany, però que legalment no es podrà aplicar fins al 2016.

Torres argumenta que després d’anys de molta feina i sacrificis econòmics “tenim un ajuntament sanejat i és l’hora de retornar als ciutadans l’esforç que han fet aquests anys, en els quals malgrat tot s’han congelat els principals imposts municipals”.

El batle ha explicat que l’Ajuntament compta actualment amb 14 milions a caixa i un deute de 14 milions que es reduirà a zero en vuit anys. També ha manifestat que entre les grans prioritats per al que resta de legislatura es troba l’acabament de les obres del Teatre Principal, la posada en marxa d’un gran paquet d’inversions destinades a la millora de la ciutat, i s’ha mostrat disposat a continuar la seva lluita en el manteniment diari d’Inca.

Així mateix, Torres ha exposat que la millora de la situació econòmica i la creació de llocs de feina a Inca serà una altra de les prioritats. Per això es continuarà amb les línies d’ajudes per a nous emprenedors i per a la contractació de treballadors inquers.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image