La Fundació aprova presentar el projecte als fons europeus FEDER i que Ajuntament, Consell i Govern aportin la seva part del cost de les obres

El Patronat de la Fundació Teatre Principal ha adoptat un conjunt d’acords destinats a fer possible la reforma de l’immoble dins del proper any.

A la reunió que ha tingut lloc avui s’ha aprovat el projecte definitiu que s’executarà i que compta amb un pressupost total de 4.837.247 euros amb l’IVA inclòs. Aquest és el projecte de mínims viable al qual es va comprometre l’Ajuntament per tal que els inquers poguessin tornar a gaudir d’aquest espai.

El Patronat també ha acordat presentar al Govern de les Illes Balears la petició de finançament del 50 % de les obres de reforma a través dels fons europeus del programa FEDER. En aquesta petició també s’inclou subvencionar el 50 % del projecte tècnic xifrat en 95.360 euros i de la direcció d’obra, fixada en 191.264 euros.

A la mateixa reunió s’ha aprovat també el plec de clàusules tècniques per poder treure a concurs l’obra al més aviat possible. En aquest plec es determina un període d’execució de 15 mesos. A l’hora de triar l’empresa adjudicatària, sempre que compleixi amb uns requisits fixats per a aquest tipus d’obra, es prioritzarà el pressupost i també el menor temps d’execució possible.

A proposta del batle, Rafel Torres, com a president del Patronat, s’ha acordat també requerir les tres institucions propietàries de l’immoble, Govern, Consell i Ajuntament, perquè aportin el 33 % que els correspon de la meitat del cost que no vendrà finançat per fons europeus.

El gruix d’aquest pressupost, és a dir 1.930.000 euros, s’invertiran en el 2014 i els restants 488.623 euros, en el 2015. A aquests doblers també s’han d’afegir els corresponents al cost del projecte i la posterior direcció de l’obra.

Al respecte Govern i Consell han manifestat que aportaran les seves parts repartides en diferents anualitats. El Govern ja ha fixat els primers 200.000 euros en els pressuposts per al proper any i la institució insular faria aportacions anuals de 80.000 euros.

El batle, Rafel Torres, ha manifestat que “avui hem donat garanties definitives per aconseguir l’objectiu de reformar el Teatre Principal ja després de massa anys d’espera”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image