SOIB i Ajuntament invertiran 288.000 euros en les tres iniciatives destinades a fusteria, calçat i agricultura

Fins a 30 persones majors de 25 anys en situació d’atur rebran formació especialitzada durant els propers sis mesos. Això serà possible gràcies a la posada en marxa de tres tallers d’ocupació impulsats pel SOIB i per l’Ajuntament d’Inca.

El batle, Rafel Torres, ha visitat avui els alumnes que prendran part en aquestes iniciatives que els permetran formar-se en les especialitats de fusteria, agricultura i reparació de calçat.

L’Executiu autonòmic ha donat cobertura econòmica als projectes que ha presentat enguany l’Ajuntament. El primer d’aquests suposarà la formació de professionals en reparació de calçat i marroquineria. Serà la tercera edició d’aquest taller que s’ha celebrat al Museu del Calçat amb molt èxit d’inserció laboral.

Un taller nou serà el de fusteria i mobles, que es durà a terme al nou taller habilitat als baixos d’un dels pavellons del Quarter General Luque.

El tercer se centrarà en activitats relacionades amb l’agricultura i permetrà desenvolupar les pràctiques en el manteniment del serral de les Monges.

La duració de cadascun dels tallers serà de sis mesos amb un total de 960 hores lectives. Els alumnes participants tenen un contracte de formació i tendran una renumeració corresponent al sou mínim interprofessional.

A l’hora de seleccionar l’alumnat s’ha donat preferència, com en anteriors convocatòries, a col·lectius sensibles com aturats de llarga durada, majors de 45 anys o dones.

El batle Torres ha explicat que la millor política social que es pot fer actualment és ajudar les persones a trobar una feina digna amb la qual guanyar-se la vida. “Així ho hem fet des de l’Àrea de Formació i així continuarem.”

Torres ha destacat que l’Ajuntament d’Inca és pioner en polítiques de formació a nivell municipal. “Aquestes 30 persones quan acabin la formació tendran moltes més possibilitats d’accedir a un lloc de feina gràcies a la seva qualificació.”

La inversió total que es fa puja a més de 288.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta 15.000 i s’encarrega de la contractació del professorat i la direcció dels tallers.

Els tallers d’ocupació inclouen una important part de pràctiques, com és el cas del de fusteria, que es desenvolupa al complex del Quarter General Luque.

Compartir

Newsletter Image