Lliurades a la Conselleria de Turisme les fotografies d’aquesta idea que uneix calçat i alta cuina de la mà de Chefsins

Inca i Mallorca es promocionaran a les fires turístiques internacionals gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Conselleria de Turisme. Aquesta promoció es farà a través de les fotografies que integren l’exposició FOOD AND FOOT.

Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament d’Inca i Chefsins, amb la participació del reconegut fotogràf Nando Esteva i la col·laboració de l’Associació de Fabricants de Calçat AFACA, va maridar les millors marques sabateres amb les propostes gastronòmiques de vuit reconeguts cuiners.

El Museu del Calçat ha acollit avui l’acte de lliurament de les imatges a la Conselleria així com del fullet editat per acompanyar aquesta exposició itinerant.

Hi han estat presents la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Tarragó; el director de l’Agència Balear de Turisme, José Marcial Rodriguez; i el responsable de Chefsins, Miquel Àngel Payeras.

En aquesta exposició vuit cuiners integrants de Chefsins varen interpretar receptes a partir dels models de sabates cedits per vuit empreses d’AFACA. Després el fotògraf Nando Esteva va realitzar unes composicions atrevides, diferents i cridaneres per treure fotografies que mesclen el millor del potencial gastronòmic de la nostra illa amb el millor potencial industrial representat per la indústria sabatera.

L’objectiu era aconseguir una exposició amb projecció internacional, i s’ha aconseguit, perquè les fotografies li han valgut a Nando Esteva el premi d’or dels prestigiosos premis internacionals Prix de la Photographie de París Px3 atorgats el mes de juliol passat.

Els tàndems participants foren:

CamperTomeu Caldentey
LottusseSanti Taura
CoclicoTomeu Torrens
Calzados MiquelMaría Salinas
Carmina ShoemakerAndreu Genestra
George’sJoan Marc
BestardKoldo Royo
Mocasines ApacheMarta Rosselló

Les obres foren exposades els mesos d’abril, maig i juny al Museu del Calçat i després passaren als restaurants dels diferents xefs participants. Ara es tornen a reunir i se cedeixen al Govern amb l’objectiu de reforçar la imatge turística de les Illes des del punt de vista de la indústria del calçat i la gastronomia.

El batle, Rafel Torres, ha explicat que “aquesta és una bona ocasió per mostrar el potencial turístic que tenim a Inca i que volem aprofitar. Tenim patrimoni, natura, comerç, tenim un important sector del calçat i una impressionant gastronomia amb restaurants tradicionals, com els cellers i d’altres de més innovadors”.

Torres creu que el secret d’aquesta exposició ha estat la mescla de sinèrgies entre iniciativa pública i privada, i transmetre una imatge d’avantguardisme i innovació de Mallorca, a la vegada que reivindiquen la importància de la història i de la tradició. Aquesta exposició comptarà amb persones de diferents nacionalitats, ja que aquí tenim molt més a oferir que sol, platja i estiu.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image