El cap de setmana vinent se celebren les tradicionals festes de la barriada inquera del Blanquer. El batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Participació Antoni Peña i el president de l’Associació de Veïns Antoni Serra, juntament amb altres membres del consistori i la directiva, han presentat el programa d’activitats.

“Amb les de la barriada del Blanquer, seguim amb el programa de festes de barriada, que com és tradició duim a terme cada estiu amb la intenció i les ganes de fer poble i dinamitzar la ciutat. Després de la gran acollida que van tenir per part dels inquers i les inqueres les festes del barri de Crist Rei, les Vies des Tren, Can López i Fernández Cela, tenim molta il·lusió de continuar festejant aquestes i totes amb un programa que anima grans i petits a ser activament part de les festes”, declara Virgilio Moreno, batle d’Inca.

Així doncs, un any més, el plat fort de les festes de la barriada del Blanquer és la Trobada de Pintores i Pintors  d’Inca, que enguany celebra ja la seva 33ena edició. Com marca la tradició, l’exposició de les obres es durà a terme durant les Fires d’Inca.

Divendres a les 19.30 hores, es dona el sus a la programació especial amb una conferència sobre la Revetla d’Inca, a càrrec de Maria F. Alorda. A continuació, dissabte dematí, a partir de les 10.30 h a la plaça del Blanquer, hi haurà la trobadeta i activitats infantils, i una bicicletada.

Ja el capvespre, a les 19 h a la mateixa plaça, tendrà lloc una classe d’exhibició a la fresca de ball urbà. A les 20 h, el Casal de Cultura serà l’escenari de la proposta del grup de Teatre Ballarugues Són problemes? O no són problemes?. També a partir de les 20 h a la plaça del Blanquer, tendrà lloc el tradicional sopar a la fresca. A partir de les 21.30 h, la vetllada anirà acompanyada d’ambientació musical a càrrec de Barones i ball en línia.

Per acabar amb la trobada, diumenge 17 a les 13 hores el Claustre de Sant Domingo acollirà l’exposició de les obres de la Trobadeta Infantil 2023, i a les 20 h hi haurà la segona i darrera sessió de l’obra teatral dels Ballarugues.

Amb les del Blanquer, Inca celebra les seves quintes festes de barriada d’aquesta temporada estiuenca. Ara quedaran les festes de So na Monda i les de Sant Francesc, que es duran a terme consecutivament al llarg dels caps de setmana vinents. De totes elles, s’espera que l’èxit de participació sigui tan positiu com el de les passades, que han omplert els carrers i les places de la ciutat d’inquers i inqueres de totes les edats.

Compartir

Newsletter Image