El 24 de febrer de 1875 la locomotora Mallorca va arribar a Inca. Era el primer viatge oficial amb tren a Mallorca i suposava l’inici d’una nova era en la història econòmica i social de la nostra illa.

Avui a l’estació inquera s’han commemorat els 140 anys d’aquell fet històric.

Amb aquest motiu s’ha descobert una placa en recordatori de tots els que han fet feina i han estimat el tren d’Inca, i han ajudat a mantenir-lo amb vida.

A l’acte han participat el batle Rafel Torres, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca José Ramón Orta, el president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril Miquel Àngel Riera i el cronista d’Inca Gabriel Pieras.

Pieras ha recordat com el 1877 el rei Alfons XII va visitar Inca amb tren des de Palma i que la posada en marxa del servei va suposar un reconeixement d’Inca com a segona capital de Mallorca.

Miquel Àngel Riera ha indicat que la indústria inquera va créixer gràcies al tren que duia cap a Palma totes les mercaderies que es produïen a Inca.

El batle Torres ha tengut paraules especials de record a tots els treballadors que “han fet gran el tren en aquest quasi segle i mig de vida” i ha destacat que el tren va suposar una millora social i econòmica per a la ciutat.

“Avui dia cap de nosaltres s’imagina Mallorca sense tren. No ens imaginam Inca sense estació ni connectivitat ferroviària. Per als inquers, el tren és una part de la nostra història, dels nostres costums i de nosaltres mateixos”, ha dit Torres.

El gerent d’SFM, per la seva part, ha destacat que “tenim a Mallorca un dels trens més moderns d’Europa amb unes freqüències molt bones i un bon servei”. També ha indicat que a Inca és un dels llocs on més inversions de millora s’han fetes.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image