Un any més, l’Ajuntament d’Inca se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023 i organitza del 16 al 22 de setembre tot un seguit d’actes per a tots els públics, petits o majors. La finalitat d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre els beneficis tant per a la salut com per al medi ambient de l’ús de mitjans de transport més sostenibles com la bicicleta o els desplaçaments a peu.

«D’aquesta manera, volem fer una passa més i mostrar el nostre compromís amb l’eficiència energètica i la mobilitat urbana sostenible. L’objectiu principal de les accions és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada i millorar la salut de tots i totes», explica la regidora de Policia Antonia Triguero.

Així doncs, dissabte se celebra la tradicional bicicletada de les festes del Blanquer per fomentar l’ús de mitjans de transport més sostenibles i, alhora també, més saludables. El punt de sortida d’aquesta ruta dirigida a persones de totes les edats, és la plaça del Blanquer. A les 11 hores es realitzarà la lectura del manifest a la plaça d’Espanya.

Després, el dilluns 18 de setembre l’Ajuntament d’Inca i la Policia Local entregaran aparcaments per a bicicletes als centres educatius d’Inca que així ho han sol·licitat, després de la proposta del consistori.

D’altra banda, per promoure els desplaçaments a peu i posar de manifest que es tarda menys de 10 minuts a anar caminant des dels aparcaments dissuasius a qualsevol punt de la ciutat, s’han organitzat rutes amb col·lectius estratègics de la ciutadania el dia 21 de setembre.

Finalment, el dia 22 de setembre es commemora el Dia sense Cotxes, i es durà a terme una jornada dirigida als alumnes de 1r d’ESO dels col·legis i instituts d’Inca, en els carrers del centre de la ciutat. D’aquesta manera, durant tot el matí el consistori de la capital del Raiguer desenvoluparà tallers, circuits i activitats per conscienciar i sensibilitzar sobre la mobilitat urbana sostenible i l’educació viària, amb la col·laboració de la Policia Local d’Inca, el Servei d’Esports, el taller estimulació cognitiva IMAS, el Consell de Mallorca, Càritas i l’ONCE.

Compartir

Newsletter Image