El festival manté el format de combinar música, tapes i vi al Claustre de Sant Domingo tots els caps de setmana de juliol

El jazz tornarà a omplir els murs del Claustre de Sant Domingo els propers quatre caps de setmana de juliol amb el festival Incajazz, que enguany arriba a la seva novena edició.

Enguany s’ha tornat a apostar com a mai per combinar la música amb la gastronomia amb la presència de tapes i vins. Aquesta mescla ha aconseguit revitalitzar el festival els darrers anys i omplir les actuacions, com s’espera que també es doni en la present edició.

Els concerts es duran a terme els dies 6, 12, 20 i 27 de juliol a les 21 hores al Claustre amb entrada gratuïta per al públic. Com sempre els concerts seran en diumenge, manco dia 12. L’entrada, com en anteriors edicions, és completament gratuïta.

Els concerts estaran protagonitzats pels grups Jaume Allbertí Big Band, Enric Pastor Trio, Jayme Marques i Perikas Mini Latin Band.

Enguany s’ha apostat de nou com en altres anys per fer un programa equilibrat pel que fa a estils musicals i a grups, partint de la premissa de tenir músics locals i l’aportació d’alguna figura potent del panorama musical jazzístic.

La gran figura d’aquest festival serà Jayme Marques, guitarrista brasiler mundialment conegut que va tenir una estreta relació amb Mallorca els anys 60 i 70. Entre d’altres, va ser director musical d’Els Valldemossa.

Marques és conegut per introduir a Europa la música brasilera en els estils de Bossa Nova o Samba Jazz. A part de nombrosos discs d’estudi i bandes sonores, Marques ha col·laborat amb artistes internacionals de la talla de Tom Jones, Celia Cruz, Jacques Brel, Paco de Lucía o Joan Manel Serrat. Un dels seus forts són les actuacions en directe.

La primera actuació la protagonitzarà la Jaume Albertí Big Band, un fruit de l’escola de música inquera amb el mateix nom i que demostra la vitalitat musical a la ciutat.

Enric Pastor retorna a Incajazz després del bon sabor que va deixar la seva actuació a l’edició de 2012. La proposta que va encetar el 2009 d’incorporar el violí al jazz es troba plenament consolidada. Oferirà un repertori amb una gran varietat d’estils, com sempre s’ha caracteritzat.

La banda de Miquel Angel Perikas és una altra de les abonades al festival, sempre actuant amb diferents formats musicals, però una aposta segura que va des del jazz més clàssic i autèntic fins a les fusions més modernes.

Pel que fa a la part gastronòmica, cal destacar que hi haurà propostes de tapes de dos establiments (S’Àngel Gastrobar i Ses Maduixetes), a més de vi de les bodegues Son Bordils. Tots els productes es comercialitzaran a preus populars.

Aquest matí s’ha presentat el festival d’enguany amb la presència del batle Rafel Torres i la regidora de Cultura Maria Payeras. Tots dos han recalcat que s’ha fet feina aconseguir un cartell amb la màxima qualitat musical i que tingués varietat de contingut per tal de poder arribar al màxim de públic possible i no només als entesos del jazz. Torres ha indicat que “el que pretenem és acostar la música a tothom“.

El batle Torres considera que aquest és un format atractiu i diferent que s’ha mostrat d’èxit, i que s’ha de mantenir. Opina que el festival compleix la funció de promocionar culturalment la ciutat i també des del punt de vista gastronòmic, i que suposa donar contingut a l’oci i la cultura inquera durant l’estiu fins que arriben les festes patronals.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image