Les exposicions es podran visitar fins al 9 de juny i es complementen amb activitats de teatre, dansa i tallers

Una sel·lecció d’artistes d’Incart serà present a les fires d’art d’Estocolm i Atenes

Incart torna a Inca aquest divendres en la que serà la seva novena edició i amb una participació ben consolidada. Més de 40 artistes i projectes col·lectius formen part del programa d’enguany exposant a vuit espais diferents fins al proper 9 de maig.

Avui s’ha duit a terme la presentació oficial d’aquest esdeveniment al Claustre de Sant Domingo, un dels llocs de referència de la mostra. El batle, Rafel Torres i la regidora de Cultura, Maria Payeras, han explicat el programa acompanyats per una representació de tots els artistes participants.

La varietat de disciplines serà una de les notes de l’edició d’enguany en la qual trobarem escultura, pintura, videos, dansa, performance i teatre.

Tot i que les exposicions s’obriran a les 20 hores, abans els alumnes de l’Escola Municipal de Música Antoni Torrandell realitzaran dues sessions de microconcerts al Casal de Cultura.

El Claustre serà el focus principal d’atenció. Allà hi trobarem als artistes Antoni Garreta, Plataforma Rehecho, Niña de Fuego, Carmen Bizarre a la planta baixa. La sala de vidre estarà ocupada per Francisco Garcia, Curro Viera, Fabian Schalekamp i Valeria Castellet. El Projecte col·lectiu Entre Illes, i els artistes Ramon Company, Teresa Matas, Mar Aguera, Marcos Vidal, Gerard Matas i Toni Fluxà. Estaran a la Sala d’exposicions.

D’altra banda a Sa Quartera hi exposarà Dolors Comas.

El Casal de Cas Metge Cifre serà un altre punt important de la vetllada. Allà trobarem els artistes Llorenç Ramis, Oojocojo, Gloria Regal, Silvia Paredes Estther Olondriz, Fernando Sobertats, l’Escola Superior de Disseny, Felip Caldés, Tomeu Estelrich, Rafel Crespí, David Martin, Josep Olivares, David Campaner i Leticia Muñoz.

Seguint el recorregut a la Fundació Es Convent amb la instal·lació de Maria Isabel Uribe per seguir a la galeria Nuu on hi haurà les obres de Manuel Luis Payeras.

A Can Marc exposarà Jaume Serra, Steven Vives, D-Dues Joies i Miquel Angel Rotger.

La gastronomia tendrà presència també en aquesta edició d’Incart amb serveis de tapes i begudes al Claustre de Sant Domingo, Casal de Cal Metge Cifre i Can Marc.

El programa es complementa amb una sèrie d’activitats. Durant aquests dies es concertaran visites guiades per a estudiants i també per a tot tipus de públic. També s’ha previst un espectacle de dansa i un de teatre així com dos tallers d’estampació tèxtil i personalització de camisetes.

El resultat final d’Incart és el fruit d’un intens treball entre l’Associació Inquietart i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca per aconseguir una mostra plural on es donen cita el major nombre de disciplines possibles.

ART neix al 2007 a Inca amb un objectiu bàsic: acostar l’art als ciutadans. Amb aquesta finalitat es convida els visitants a entrar tant en espais públics com privats a on es puguin observar diverses propostes artístiques. Així, la intenció és que el públic interaccioni amb l’art contemporani a través de les diferents possibilitats plàstiques actuals.

INCART s’ha adaptat a les diferents infraestructures que han sorgit en successives edicions per donar importància al seu germen: l’art com a discurs. Per aquesta raó, des de la primera edició fins a l’actual, els espais han anat canviant i s’ha disposat tant d’emplaçaments emblemàtics de la ciutat com d’urbans, públics i privats on es genera un diàleg amb el públic.

Compartir

Newsletter Image