Els inquers produeixen ara un 10 % manco de fems i reciclen la mateixa quantitat que el 2007 malgrat l’increment de població.

Els inquers reciclen manco perquè també produeixen manco fems que fa 5 anys. Així ho posa de manifest l’estudi elaborat pels serveis tècnics de Medi Ambient. En aquest document s’analitza l’evolució de la recollida selectiva i de la recollida de fems durant els darrers cinc anys.

En números globals Inca va produir el passat any 12.147 tones de rebuig, un quasi un 4 % més que l’any anterior, però un 10 % manco que fa cinc anys. Això suposa que actualment un inquer genera uns 390 quilos de fems anuals quan fa un lustre eren 100 kg més. Això sí, es nota una reducció molt important de la recollida orgànica, que actualment se xifra en 164 tones anuals causada sobretot per la mala selecció dels usuaris i l’existència de massa impropis.

Pel que fa a la recollida selectiva el 2013 les xifres de paper, vidre i envasos sumen prop de 885 tones, una xifra similar a la de fa cinc anys.

La crisi econòmica i la reducció del consum són els responsables principals d’aquesta reducció. No es descarta tampoc una certa desmotivació i relaxament de la població a l’hora de continuar amb la separació de residus.

En relació amb la recollida de paper i cartró s’observa una davallada important en el volum recollit a partir de 2009. És significativa la davallada pronunciada en el volum de cartó recollit porta a porta als comerços. La disminució registrada en el mateix període pel volum de paper-cartó recollit als iglús és inferior.

Amb referència al vidre s’observa un augment important en el volum de vidre recollit. El percentatge d’increment és d’aproximadament un 28 %.

La implantació del sistema de recollida porta a porta a bars i restaurants sembla ser un factor clau a l’hora d’entendre aquesta tendència. A més, l’evolució en la recollida de vidre comercial ha experimentat un increment d’un 11 %.

En envasos lleugers tenim un augment important en el volum recollit del voltant del 38 %. Aquesta fracció és la que es genera en major quantitat, a les llars, en comparació amb les de vidre i paper-cartó.

Des de l’Ajuntament i davant aquestes xifres s’asumeix el compromís de realitzar noves campanyes de conscienciació ciutadana per fomentar la separació de residus i costums com el reciclatge de boses a l’hora de fer la compra.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image