L’Ajuntament cedeix per 20 anys aquest edifici, que permetrà habilitar fins a 30 places destinades a persones amb problemes de salut mental

Inca comptarà amb un nou i modern centre de dia destinat a persones amb problemes de salut mental, al Quarter General Luque. L’objectiu d’aquest serà el d’ajudar les persones en perill d’exclusió social a integrar-se en l’entorn social i familiar.

El batle Rafel Torres i els representants d’Es Garrover han visitat l’edifci que l’Ajuntament ha cedit a l’entitat per desenvolupar aquesta activitat durant els propers 20 anys.

La Fundació Es Garrover va posar en marxa ara fa 2 anys un servei d’estades diürnes per a persones en situació d’exclusió social amb problemàtica afegida de salut mental. Dit centre comptava amb fins a 6 places concertades amb l’IMAS. Després d’aquest temps s’ha duplicat el servei i, a més, hi ha una demanda que no s’atura de créixer.

Es Garrover projecta no només traslladar el centre d’estades diürnes al referit immoble, sinó que també, i ateses les dimensions que té, s’hi situaran tots els serveis administratius i el servei d’acompanyament a l’ocupació que actualment gestiona la Fundació a altres dependències del Quarter.

El nou servei, que podria estar en funcionament el proper octubre, englobarà un ventall de diferents tipologies de places que aniran des d’unes de més prelaborals fins a altres de més assistencials, de tal manera que es pugui donar una resposta adient per a cada persona en el seu itinerari vital cap a la recuperació.

Aquesta nova dependència permetrà a Es Garrover aglutinar serveis, donar més qualitat i també possibilitats de créixer, atesa la seva dimensió.

El centre d’estades diürnes estarà situat a la planta baixa, on hi haurà una cuina, un espai de menjador i un altre de descans, a banda d’un espai multifuncional per a activitats ocupacionals i un despatx per als professionals del servei.

A la planta superior s’ubicaran dependències administratives, despatxos, una sala de reunió i una sala multiusos (cinema, relaxació, formació). Es Garrover invertirà prop de 70.000 euros per condicionar tot l’espai i s’encarregarà del seu manteniment i conservació. L’Ajuntament assumirà les despeses d’electricitat i aigua.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image