Els doblers s’invertiran en nous vestidors a la zona del Sallista.
Ajuntament i Govern negocien la reobertura de l’accés al tren de Crist Rei i la construcció d’un baixador per a l’Hospital Comarcal

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, i el batle d’Inca, Rafael Torres, han signat avui l’acta de preu just per mutu acord per a l’expropiació de la part proporcional als seus títols de propietat de l‘Institut Municipal d’Activitat Física de l’Ajuntament d’Inca (IMAF) d’uns terrenys ubicats en aquest municipi, i que varen ser requerits amb motiu del desdoblament de la via entre les estacions d’Inca i Enllaç.

El Govern, a través de l’empresa Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), pagarà, per aquest concepte, un total de 70.912,09 euros a l’IMAF.

Els fets es remunten a l’any 2008 quan SFM va expropiar una finca a Inca per a l’ampliació de la via. Els terrenys pertanyien a 450 accionistes que no varen poder ser localitzats en la seva totalitat. Tot i això, es va acreditar que 164 dels títols eren de l’IMAF, organisme dependent de l’Ajuntament d’Inca. Els terrenys, a més, comptaven amb una edificació: els vestuaris del CD Constància.

Després de més de quatre anys i llargues negociacions judicials, es va acordar pagar el preu just del 36,44 % a l’IMAF (70.912,09 euros), xifra a la qual s’han d’afegir 13.044,49 € per interessos de demora. Aquesta quantitat correspon només al terreny. La resta de propietaris, que fins ara no han comparegut, podrien reclamar els doblers de la part proporcional que els correspon.

D’altra banda, i aprofitant l’entrevista, el batle Torres ha exposat al conseller la necessitat de reobrir l’entrada a l’estació d’Inca des de la barriada de Crist Rei. El batle ha aconseguit el compromís d’estudiar una solució per tornar a obrir aquest accés.

Un altre dels temes que s’han tractat ha estat la futura construcció d’un baixador de tren que doni servei a l’Hospital Comarcal. Aquest s’ubicaria després del camp del Constància, als afores d’Inca. També s’hauria d’habilitar un petit aparcament i un itinerari il·luminat per a vianants que travessàs l’actual carretera de Sineu fins accedir a l’Hospital.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image