El projecte preveu embellir i ampliar el parc infantil, i fer-lo més segur, a més de tancar-lo en horari nocturn

L’Ajuntament adjudica una obra que implica ampliar el parc infantil amb una inversió total de 183.702 euros

La plaça de les Illes Balears canviarà bona part del seu aspecte actual a millor gràcies a les obres de renovació del seu parc infantil. L’Ajuntament ha adjudicat la realització d’aquesta obra, que suposarà una inversió total de 183.702 euros.

L’obra es podrà executar gràcies als doblers procedents del superàvit en els pressuposts del passat any, tendrà una durada de 3 mesos i serà realitzada per l’empresa Vari-Surex.

El batle Rafel Torres ha realitzat avui una visita a la plaça per explicar en què consisteix el projecte de millora.

Actualment el parc està dividit en una zona enjardinada, on es troba una zona de jocs infantils amb una superfície d’arena. Aquest espai no disposa de paviments de protecció i, a més, no té suficients jocs infantils per la seva extensió i ús intensiu per part de les famílies.

El desgast del parc i la necessitat d’un manteniment constant són dos problemes afegits.

El projecte que ara es durà a terme resoldrà totes aquestes mancances. L’obra permetrà l’adequació de les zones transitables i les zones infantils a les mesures de seguretat i funcionalitat que exigeix un gran parc infantil urbà.

Les obres inclouen la nova pavimentació de les zones infantils, tants les existents com les noves, i la millora dels espais verds conservant la vegetació existent

La principal novetat és la realització d’un tancament perimetral del parc amb una tanca metàl·lica tubular. Amb aquesta mesura el parc quedarà obert en un horari determinat.

Això permetrà una major conservació dels elements i evitarà el vandalisme, a més d’impedir l’accés de cans a la zona de jocs infantil en horaris fora d’ús com s’havia detectat.

Al seu interior es redistribuiran els jocs infantils existents i es crearan noves zones de joc on s’instal·laran nous i moderns jocs. De la mateixa manera es reserva un espai separat per als infants més petits,

Després de la reforma quedarà una superfície enjardinada de 220 metres quadrats, un espai de 768 metres de jocs infantils, a més duns ‘altres 2.600 metres de paviment dur.

D’altra banda i en paralel, Rafel Torres ha recordat que s’ha tret a concurs l’explotació del bar ubicat a la plaça, que oferirà un servei afegit a l’espai.

El concurs surt com una concessió per deu anys, però que és prorrogable a uns altres 5 mes. L’Ajuntament ha fixat el pagament d’un cànon anual mínim de 3.734 euros.

Qui vulgui explotar el bar haurà de fer una inversió estimada en més de 17.000 euros i que en acabar aquesta concessió quedarà al bar en propietat municipal.

La cafeteria tendrà llibertat de preus i activitat, però s’haurà de regir amb un horari fixat per l’Ajuntament per garantir el servei públic. Aquests horaris seran de les 10 a les 22 hores en dies laborables com a mínim i dissabtes. Es podrà tancar els diumenges, festius i un dia entre setmana.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image