Ja es poden tramitar les sol·licituts del Pla d’Ocupació Local, que inclouen, per tercer any, subvencions als nous autònoms

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa, per tercer any consecutiu, la convocatòria del Pla d’Ocupació Local, que inclou ajudes per a les empreses que contractin persones d’Inca en situació d’atur.

També inclou subvencions per als aturats que es decideixin a crear la seva petita empresa com a autònoms.

Enguany, i com a novetat, es podran beneficiar moltes més empreses d’aquestes subvencions.

Fins al moment no s’hi podien acollir aquelles empreses amb més de cinc treballadors i més de 500.000 euros de facturació anual. Ara aquestes restriccions s’han eliminat.

A més, l’empresa tampoc ha de tenir la seva seu social a Inca, sinó que basta que hi tengui el centre de treball.

Per a les noves contractacions l’Ajuntament subvencionarà fins al 50 % de les despeses de la seguretat social per cada treballador durant 6 mesos i fins a un màxim de 200 euros mensuals.

També se subvencionaran les persones inscrites a l’oficina d’ocupació d’Inca que es donin d’alta com a autònoms i que hagin d’exercir la seva activitat professional al municipi. En aquest cas les ajudes seran de 50 euros mensuals durant sis mesos.

Les persones interessades podran presentar la corresponent sol·licitud fins a la data de 31 de novembre de 2015 o fins que s’esgoti la quantia econòmica.

El consistori compta amb 60.000 euros pressupostats per enguany per a aquesta iniciativa que ha permès donar ocupació a 30 persones i crear 22 noves petites empreses fins al moment.

El batle, Rafel Torres, ha explicat que “el Pla és una aposta més per empènyer el creixement a la nostra ciutat”.

Torres destaca que Inca, “en aquests moments, és un dels municipis on s’està reduint de forma més important l’atur. Durant 2014 va baixar un 13 %, i més de 400 persones en atur varen trobar un lloc de feina. Això demostra el dinamisme econòmic que s’està vivint, si bé encara queda molta feina per fer”.

Compartir

Newsletter Image