El batle, Rafel Torres, negocia el possible ús de dos solars com a aparcaments amb una capacitat de més de 250 places

L’Ajuntament d’Inca posarà en marxa el proper dimecres alguns canvis a la zona de So na Monda destinats a facilitar el trànsit en aquesta barriada.

El batle, Rafel Torres, acompanyat pel major Baltasar Perelló, ha presentat avui aquests canvis. Les modificacions no són nombroses, però canvien de forma important els hàbits de trànsit a la zona. Per aquest motiu s’ha duit a terme una campanya informativa als veïns.

Els canvis afectaran, per una banda, el carrer Joan Miró, un dels principals eixos viaris de la barriada. A partir d’ara passarà a ser de direcció única des del carrer de Sa Colobra fins al carrer de Chopin, en aquest mateix sentit. Els aparcaments es mantindran com fins ara a cada part del carrer. El carrer de Pius X mantindrà la direcció única, però girarà el sentit per sortir al carrer de Formentor.

El tercer afectarà el carrer de Pius X, que també tendrà direcció única en el tram des del carrer de Formentor fins al carrer de Chopin. En aquest cas s’han hagut de fer alguns petits canvis en la regulació dels aparcaments per millorar la fluïdesa del trànsit.

El carrer de Chopin també veurà com hi canvia el trànsit. El primer tram entre l’avinguda de Lluc i el carrer de Pius XII serà de direcció única. El segon tram fins a la cantonada amb Joan Miró serà de doble direcció.

Aquests canvis vénen motivats per les peticions efectuades pels mateixos residents a la zona, que han vist incrementar el trànsit en aquest redol els darrers anys, sobretot a partir de l’increment de la matrícula a l’Escola Oficial d’Idiomes, ubicada a l’Institut Pau Casesnoves. El batle, Rafel Torres, ha indicat que avui mateix s’ha reunit amb els veïns de la zona per acabar de fer alguns canvis com el que afecta el carrer de Chopin.

Un altre dels aspectes que preocupava els veïns és la manca d’aparcaments. Torres ha explicat que es mantenen negociacions per poder utilitzar dos solars de la barriada com a estacionament, amb una capacitat total de més de 250 places. Un dels solars estaria ubicat just al davant de l’Institut Pau Casesnoves i l’altre, al darrere, just al carrer del Bisbe Morro.

Torres no ha descartat que si aquests canvis no són suficients se’n puguin fer altres de nous. Torres ha recalcat que la reforma és fruit de la reflexió i d’escoltar els veïns. També ha exposat que espera que els veïns s’hi habituin aviat perquè és l’opció més còmoda.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image