L’Ajuntament d’Inca i la Fundació Deixalles estrenyen llaços de nou amb la finalitat de continuar amb la tasca d’estar al costat de les persones en risc d’exclusió social.

La Junta de Govern ha aprovat avui un conveni que implica l’aportació de 40.000 euros durant el 2014 per finançar beques d’assistència per a 12 persones derivades des de Serveis Socials. Aquestes persones hauran de participar en els itineraris d’inserció social i laboral de la Fundació Deixalles.

Els programes que es desenvoluparan amb aquesta col·laboració són de tres tipus. D’una banda, el programa de capacitació sociolaboral, que té com a objectiu dotar un usuari de la capacitat de tenir els coneixements bàsics per trobar feina i desenvolupar-se en el seu entorn social amb total normalitat.

D’altra banda, Deixalles du a terme una tasca d’orientació laboral en què es dóna suport als usuaris en la seva recerca d’un lloc de feina. En tercer lloc, Deixalles realitza accions formatives amb pràctiques a empreses. Aquesta actuació permet obtenir el certificat de professionalitat i diversificar el perfil laboral donant més experiència.

Els usuaris cobraran 3,5 euros per hora assistida. Es contempla la possibilitat de realitzar entre un mínim de 5 hores i un màxim de 7 hores diàries.

L’Ajuntament d’Inca podrà sol·licitar la derivació a la Fundació Deixalles d’aquelles persones susceptibles d’iniciar un procés d’inserció sociolaboral. Malgrat això, el consistori mantindrà el seguiment de la persona usuària derivada i aportarà els mitjans necessaris per anar realitzant l’itinerari d’inserció.

Dites beques tenen per objecte el pagament d’ajuts de serveis socials condicionats al compliment del pla de feina establert i acordat prèviament entre les persones usuàries, les treballadores socials municipals i la Fundació Deixalles Inca.

Els objectius principals que es persegueix amb l’acord són: donar a conèixer en la pràctica els tallers a la persona usuària, complementar les seves habilitats socials i laborals, i treballar la seva motivació. També es proporciona als usuaris els coneixements bàsics sobre la prevenció de riscos laborals als tallers.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Inca continua donant suport a aquelles entitats que fan feina a Inca en matèria social.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image