Els afectats han de demanar aquest descompte i han de complir uns requisits de renda i propietat d’immobles. La bonificació te un caràcter retroactiu que afecta a les execucions hipotecàries dels darrers quatre anys

La Junta de Govern municipal ha aplicat avui per primera vegada la bonificació del 100 % del pagament de la plusvàlua a una parella afectada per un procés d’execució hipotecària amb una entitat bancària. Gràcies a aquesta mesura, les persones afectades no hauran de pagar 674,84 euros.

Des del Servei de Gestió Tributària es recorda que aquesta bonificació no és automàtica i que els afectats han de presentar una sol·licitud al consistori i complir els requisits marcats.

Aquesta bonificació va ser aprovada en el Ple de dia 31 de maig d’enguany, i es poden beneficiar les persones afectades per una execució hipotecària amb una retroactivitat de quatre anys.

Aquestes persones han de complir alguns requisits concrets. Entre d’altres, es fixa un límit de renda de la unitat familiar que no pot ser superior al salari mínim interprofessional. També es marca que, en el cas que la propietat executada fos la seva residència habitual, no poden tenir altres habitatges o propietats immobiliàries més enllà del 33 % de propietat.

Si l’habitatge executat no fos la seva residència habitual, no podrà ser titular en cap percentatge de cap tipus d’habitatge ni propietat immobiliària.

Amb aquestes limitacions es pretén que puguin fer ús de la bonificació les persones que realment es troben mancades de recursos per afrontar una situació d’aquest tipus. Es calcula que la mitjana del cost de les plusvàlues que es poden veure afectades voltaria els 1.000 euros per execució hipotecària.

L’Ajuntament d’Inca compta en aquests moments amb més de 50 bonificacions fiscals diferents, de les quals es poden beneficiar col·lectius sensibles com famílies nombroses, discapacitats, víctimes de violència de gènere, joves o pensionistes.

Només dels descomptes en la contribució urbana enguany s’han beneficiat 722 famílies inqueres que no han hagut de pagar més de 228.000 euros a l’Ajuntament.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image