El batle Torres anuncia l’obertura gratuïta de l’estacionament per afavorir el petit comerç de la zona – El conseller Company confirma que la sortida de l’estació cap a la barriada de Crist Rei es tornarà a reobrir aviat

L’aparcament de la plaça d’Antoni Mateu retorna a l’Ajuntament, que l’obrirà ben aviat en horari comercial i de forma gratuïta. Així ho ha anunciat avui el batle Rafel Torres, després de signar amb el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori Biel Company el conveni de col·laboració segons el qual Serveis Ferroviaris de Mallorca i l’Ajuntament acorden avançar les previsions d’entrega de l’aparcament de la plaça d’Antoni Mateu recollides en el conveni signat l’any 2005.

S’acorda que SFM cedeix gratuïtament al consistori inquer l’ús del pàrquing per un termini de 50 anys i n’assumeix l’explotació i els subministraments associats, així com reserva per a la companyia ferroviària l’ús de 12 places.

En contrapartida, el consistori cedeix gratuïtament l’ús de l’antic magatzem de l’estació de tren, de 176 m2, a SFM, que assumirà les despeses de reparació, conservació i manteniment de l’immoble, incloent les de reforç i reforma de l’estructura de l’edifici, si fossin necessàries.

El termini de cessió també serà de 50 anys; una vegada finalitzat aquest període, SFM retornarà l’immoble a l’Ajuntament en perfecte estat.

El conveni estableix que l’Ajuntament d’Inca s’encarregarà del manteniment i neteja de tot l’entorn de l’estació, inclosos els jardins i el pas a distint nivell, així com el pas de vianants i de vehicles del camí de Lloseta i de la plaça de damunt l’aparcament, així com del mateix pàrquing.

Per la seva banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca es farà càrrec del manteniment i neteja de l’estació, edificis ferroviaris, andanes i plataforma ferroviària, entre altres. A l’acte de signatura d’avui també ha estat present el director d’SFM José Ramón Orta.

D’altra banda, el conseller Company ha anunciat, en la posterior visita que s’ha realitzat a l’entorn de l’estació, que el Govern reobrirà l’accés a l’estació cap a la barriada de Crist Rei en un termini aproximat de 3 o 4 mesos. Ara s’hauran de fer la instal·lació dels corresponents torns i les màquines expenedores, i realitzar les corresponents obres per obrir l’accés.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image