Les obres es faran en tres mesos i permetran un estalvi econòmic de fins a 160.000 euros anuals en consum

L’empresa Roig Obres, Serveis i Medi Ambient serà la responsable de dur a terme la reforma integral de l’enllumenat d’Inca per un total de 1,9 milions d’euros. Les obres hauran d’estar realitzades en tres mesos.

Avui matí s’han adjudicat els dos projectes que havia tret a concurs l’Ajuntament per millorar la instal·lació elèctrica i els fanals de la ciutat, per aconseguir un enllumenat regular a tots els carrers.

L’Ajuntament havia dividit inca en quatre zones. Va treure a concurs, per una part, la zona que inclou les barriades des Cós, So na Monda i l’avinguda d’Alcúdia. D’altra banda, també va aprovar un concurs per a les zones de la Gran Via de Colom, es Blanquer i tot Crist Rei, i el polígon de Can Matzarí.

La zona 2, que afecta a tot el casc antic d’Inca i la barriada de Sant Francesc, es va deixar fora de concurs; es donà a les empreses que es presentaven l’opció, com a millora, de fer intervencions en aquesta zona.

L’empresa adjudicatària ha estat la millor puntuada en el concurs amb una rebaixa global de 100.000 euros sobre el pressupost de partida.

L’adjudicatari, a més, haurà de realitzar millores valorades en 120.000 euros entre les dues contractes. A més, s’ha compromès a invertir uns altres 106.000 euros en fanals. Amb les dites quantitats es garantiria el canvi de l’enllumenat de la zona cèntrica d’Inca. Ara bé, quedaria pendent executar els canvis en la instal·lació elèctrica, per la qual cosa s’hauria de treure un nou concurs de dimensions econòmicament molt més reduïdes.

Les obres suposaran dotar la ciutat d’un enllumenat regular i en condicions a tots els carrers. Es durà a terme un esforç important col·locant fins a més de 850 fanals que funcionaran amb tecnologia LED. Això implicarà un menor consum i, per tant, un estalvi energètic anual valorat entre els 120.000 i els 160.000 euros.

Aquestes obres, que han estat una prioritat per a l’equip de govern, permetran respondre a la demanda ciutadana existent que reclamava millores en l’enllumenat. Les feines es finançaran amb el superàvit municipal existent a hores d’ara.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image