L’empresari rep una subvenció del 50 % del cost de seguretat social per una contractació mínima de sis mesos

Qualsevol persona que es faci autònoma rep una ajuda en la seva quota de 50 euros mensuals durant sis mesos

La Junta de Govern municipal ha aprovat avui els primers dos expedients d’ajudes per a la creació de llocs de feina i suport a emprenedors. En concret es tracta de la contractació d’una auxiliar de comerç i també de l’autònom d’una altra persona del sector comercial.

Es preveu que en les properes setmanes es puguin aprovar noves sol·licituds ja registrades i que es troben en procés de comprovació de les dades aportades.

Des de l’Ajuntament enguany s’ha posat en marxa un pla d’ajudes que subvenciona en un 50 % les despeses de seguretat social en noves contractacions i el pagament de la quota d’autònoms.

En total el consistori destina 60.000 euros a les ajudes, dels quals 50.000 aniran a empreses locals per contractar aturats i els restants 10.000, per a la creació de noves empreses.

Poden ser beneficiàries d’aquestes ajudes totes les empreses amb seu a Inca que contractin una persona treballadora empadronada a Inca i inscrita com a demandant d’ocupació a l’oficina del SOIB. Això sí, hauran de complir dues condicions: tenir menys de cinc treballadors i una facturació inferior a 500.000 euros anuals.

També se’n poden beneficiar les persones inscrites a l’oficina d’ocupació del SOIB d’Inca que es donin d’alta com a autònomes i que hagin d’exercir la seva activitat professional al municipi d’Inca.

Als empresaris d’Inca que contractin persones en situació d’atur inscrites al municipi se’ls paga un percentatge del 50 % de la seguretat social, amb un màxim de 200 euros mensuals durant sis mesos, dels nous empleats contractats per un període mínim de sis mesos.

Cada sol·licitant pot presentar una o més sol·licituds fins a arribar a tenir a l’empresa un màxim de cinc treballadors. El pagament de les ajudes es realitza als sis mesos d’haver duit a terme la contractació, una vegada aprovada la sol·licitud per l’òrgan competent, presentant a l’Ajuntament els documents que acreditin que efectivament s’ha establert la relació contractual durant el període establert de sis mesos.

D’altra banda, es concedeixen ajudes de 50 euros al mes durant sis mesos per a emprenedors que estiguin en atur, que es donin d’alta d’autònoms a Inca. Les ajudes es reben en dos pagaments de 150 euros cada un: el primer pagament es rebrà dins els 30 dies següents a la resolució de la concessió per la Junta de Govern i el següent, sis mesos després, quan s’hagi justificat el manteniment de la seva alta com a treballador autònom durant un mínim de sis mesos.

Les persones beneficàries han d’acreditar la documentació requerida en aquestes bases per tal de rebre les ajudes. En el cas de les empreses, cal acreditar tenir la llicència d’obertura en vigor o haver iniciat els tràmits per obtenir-la en el moment en què se sol·liciti la subvenció.

Amb aquest pla es vol contribuir a estimular l’economia, fomentar l’autoocupació, dur aa terme contractacció per part de les empreses del municipi, desenvolupar iniciatives locals i atreure noves empreses que generin nous llocs de feina.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image