La plaça del Mercat Cobert serà enguany l’escenari de la majoria de les activitats, que inclouen la presentació d’un llibre sobre Antoni Torrandell i el del centenari del Teatre Principal

Els joves seran de nou els grans protagonistes de la Festa del Llibre a Inca.

El batle Rafel Torres i la regidora de Cultura Maria Payeras han presentat avui un programa d’actes que es caracteritza per la seva diversitat i s’allargaran fins al proper dia 30.

El proper dimarts dia 14 començaran els actes amb el ja tradicional Concurs de Redacció i Glosat Premi Ciutat d’Inca 2015, al qual participen estudiants de primària i secundària.

Dos dies després, el dijous, tindrà lloc la presentació del llibre Al cor d’Inca, per commemorar el centenari del Teatre Principal d’Inca. L’acte se celebrarà al Casal de Cultura. Aquest és un llibre fotogràfic que recull com era el teatre abans de la reforma. Va acompanyat d’uns textos sobre curiositats de la història del Teatre.

La celebració principal serà el dijous 23 d’abril amb l’exposició i venda de llibres i flors fins a l’horabaixa. Enguany aquest mercadet, que comptarà amb una desena de parades, es muntarà a la plaça del Mercat Cobert.

El mateix dia es mantenen les lectures al carrer, també a la plaça del Mercat, que realitzen els alumnes dels centres educatius d’Inca i que enguany tindran com eix vertebrador la figura de Ramon Llull, en la commemoració del 700è centenari de la seva mort.

El dia es completarà amb diferents passis de contacontes i una representació teatral, a més del lliurament dels premis literaris de la Festa del Llibre 2015 (Concurs de Redacció i Glosat, Certamen Escolar de Relat Curt i Poesia).

També es presentarà el volum de les XV Jornades d’Estudis Locals d’Inca i les bases de les XVI Jornades d’Estudis Locals d’Inca.

Així mateix, el programa inclou la presentació, el dia 30, de la biografia del músic i compositor Antoni Torrandell, Fill Il·lustre d’Inca, a càrrec del Dr. Ramón Sobrino.

D’altra banda, del 20 al 25 d’abril hi haurà un Mercadet de Llibres de Segona Mà a la Biblioteca Municipal del Claustre de Sant Domingo. En les mateixes dates es faran visites guiades a la Biblioteca.

El batle Rafel Torres ha destacat que aquest programa “va dirigit a fomentar el valor de la lectura entre els més joves”.

Ha deixat com a reflexió que “es diu que avui dia es llegeix poc, però amb les noves tecnologies els joves llegeixen i molt, estan molt més informats que mai. Ara bé, el que falta és cultivar el plaer de la lectura en si mateixa, el plaer de la literatura i de les històries”.

Compartir

Newsletter Image