Govern i consistori hauran invertit més de 121.000 euros enguany en diferents iniciatives formatives

L’Ajuntament d’Inca ha donat començament al darrer dels cursos que realitzarà enguany per ajudar persones en atur a aconseguir trobar un lloc de feina.

Aquesta darrera iniciativa centrada a formar auxiliars de comerç s’ha dirigit exclusivament a dones en situació d’atur i permetrà a totes les alumnes que el completin obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1. La regidora de Formació, Maria Payeras, ha realitzat una visita a les alumnes coincidint amb la primera setmana d’aprenentatge.

Les 15 alumnes participants rebran 230 hores teòriques fins al 27 de gener de 2014 i després el mes de febrer realitzaran les 40 hores de pràctiques també a diferents empreses i comerços d’Inca, mitjançant el conveni esmentat anteriorment.

Les pràctiques que realitzen les alumnes dins el marc de l’especialitat formativa conduent al certificat de professionalitat és una part molt important, atès que l’alumnat pot posar en pràctica els continguts apresos al llarg de l’acció formativa teòrica. D’aquí la importància de poder tenir un contacte fluid amb els comerços d’Inca per tal de poder signar els corresponents convenis de pràctiques, i que així l’alumnat pugui obtenir el certificat de professionalitat corresponent.

L’Ajuntament, gràcies a l’ajuda del SOIB, haurà invertit 21.475 euros a dur endavant aquesta iniciativa. En total, durant el 2013 s’haurà invertit més de 121.000 euros a donar formació activa a més de 60 persones per tal de facilitar el seu ingrés en el mercat laboral.

Del 14 de maig al 20 d’agost es va dur a terme l’acció formativa Activitats auxiliars de comerç, certificat de professionalitat de nivell 1. Del 26 de juliol al 30 de novembre s’haurà realitzat l’acció formativa Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, certificat de professionalitat de nivell 1, adreçada a joves d’entre 16 i 30 anys amb dificultats d’inserció laboral.

El passat 4 de setembre s’inicià l’acció formativa Activitats de venda, certificat de professionalitat de nivell 2, adreçada a dones amb dificultats d’inserció laboral. L’acció acabarà el proper 31 de gener de 2014.

La regidora Payeras ha manifestat que “la nostra màxima prioritat és continuar apostant per ajudar les persones a trobar feina. En aquests moments és la millor de les polítiques socials que podem fer”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image