Les obres, que duraran dos mesos i costaran 120.000 euros, es complementaran amb un nou enllumenat a tota la zona

L’Ajuntament durà a terme abans que acabi l’any una reforma viària a l’avinguda de Jaume II destinada a millorar de forma important la seguretat del trànsit.

El batle, Rafel Torres, ha presentat avui el projecte que es desenvoluparà en aquesta via i que tendrà un termini d’execució de dos mesos des que s’adjudiquin les obres.

El projecte inclou la reforma viària integral de tot el carrer. L’obra representarà una millora notable en diferents aspectes. Així, per una banda, suposarà una millor connectivitat en matèria de trànsit amb tots els carrers del voltant de l’avinguda.

Per un altre costat, se cerca alentir la velocitat dels vehicles per tal de guanyar en seguretat incloent l’ús de la via per part dels vianants que travessen a peu. A més, es crea una nova zona d’estacionament lateral i es deixa la zona preparada amb una reserva d’espai per al futur carril per a bicicletes. En total es crearà més d’un centenar de nous llocs d’estacionament.

La seguretat en els encreuaments per als vianants es millorarà fent disminuir la velocitat dels vehicles, dotant d’una major senyalització i amb illetes a la zona central de la via. En total es creen 6 illetes centrals agrupades de dues en dues que funcionaran com a rotondes. Aquestes enllaçaran amb els carrers de Miquel Bisellach i Menorca en el primer cas, amb Campanet i Cabrera en el segon, i amb els Jocs i el camí de Son Bennàssar en tercer lloc.

L’actuació afectarà tot el carrer de Jaume II, des de la rotonda d’accés cap a l’avinguda dels Reis Catòlics fins a l’accés a l’Institut Berenguer d’Anoia.

En aquest projecte també s’ha inclòs el repintat vial de les avingudes de Jaume I i Jaume II, des de la rotonda d’entrada a Inca venint de Palma fins al Poliesportiu Mateu Cañellas.

El projecte suposarà una inversió de 120.894 euros que seran finançats a partir del superàvit municipal d’enguany. El termini d’execució de les obres serà de dos mesos després que estiguin adjudicades.

El batle Torres ha recalcat que “l’obra s’executarà coordinada amb la instal·lació del projecte de nou enllumenat integral per a la ciutat i que ja s’ha adjudicat. Aquest projecte preveu una important millora lumínica a la zona. És un aspecte que també dotarà de major seguretat viària tota l’avinguda durant les hores nocturnes”.

Torres ha indicat que “l’obra dóna resposta a reclamacions veïnals de la zona en matèria de seguretat, a la vegada que implica millorar connectivitats i donar més qualitat de vida a aquesta barriada”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image