L’escola, que dóna formació en reparació de calçat, celebra una jornada de portes obertes amb empresaris

L’Ajuntament d’Inca i el Govern balear fan feina conjuntament per donar una sortida laboral de futur a persones en situació d’atur. Aquest és el cas de les deu persones que participen en el Taller d’Ocupació “Les Formes” i que estan rebent formació com a especialistes en reparació de calçat i marroquineria.

Amb la finalitat d’apropar empresaris i treballadors s’ha celebrat una jornada de portes obertes a la seu del Taller, ubicat al Museu del Calçat d’Inca. El batle, Rafel Torres, i la directora del SOIB, Francesca Ramis, han rebut empresaris del sector per mostrar-los les feines fetes fins al moment en el Taller i el nivell de qualificació de l’alumnat.

Els alumnes, en completar la formació, hauran rebut 960 hores durant sis mesos i adquirit uns coneixements professionals que augmentaran les seves possibilitats de trobar una feina qualificada.

Els alumnes participants en aquest també reben formació en diferents matèries com poden ser aprendre a usar informàtica i Internet. Així mateix, se’ls dóna formació en higiene i seguretat en la indústria de la pell, tècniques de recerca de feina i foment del treball autònom.

El nou taller suposa una inversió total de 106.755 euros aportats per l’Ajuntament d’Inca i pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears a través del Fons Social Europeu i del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Es tracta de la segona iniciativa d’aquest tipus que es desenvolupa al Museu del Calçat. En el primer taller varen participar 8 alumnes. Aquell primer projecte va implicar el muntatge d’una fàbrica de sabates en miniatura al Museu del Calçat, on es pot comprovar tot el procés complet de fabricació. De fet, fins i tot es pot veure aquesta cadena de fabricació dins la visita que es fa al Museu.

El batle, Rafel Torres, ha destacat que “el sector sabater necessita de personal especialitzat i ben format, i aquesta qualificació significa tenir moltes majors possibilitats d’accedir a un lloc de feina”.

Torres ha indicat que “ajudar les persones a trobar un lloc de feina és la millor de les polítiques socials que hi ha, i per aquest motiu des de l’Ajuntament es continuarà fent feina en programes de suport”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image