El Banc Sabadell acorda un lloguer de 125 euros mensuals durant tres anys a la persona afectada

La firma d’un contracte nou de lloguer avui ha finalitzat les gestions duites a terme per l’Ajuntament d’Inca amb el Banc de Sabadell per evitar el desnonament d’una persona del seu habitatge de tota la vida.

A la signatura hi han estat presents el batle, Rafel Torres, el director de Banca d’Empreses, Antoni Vives, i la persona afectada pel desnonament, Vicenta Ruiz.

Aquest cas comença el 2010 quan el Banc de Sabadell, per motius d’impagament, es veu obligat a executar la hipoteca sobre un immoble ubicat al carrer de la Balanguera. En aquest habitatge hi residia en règim de lloguer Vicenta Ruiz, que tenia un contracte de renda antiga per quaranta anys pel qual pagava 180 euros mensuals.

Posteriorment es va vendre l’habitatge a un altre propietari i la inquilina va passar a disposar d’un contracte indefinit, però que mai va ser registrat.

El nou propietari no va complir amb les seves obligacions amb el Banc, que va executar la hipoteca, passà a ser el nou propietari i requerí que es buidàs l’habitatge.

Davant aquesta situació el batle, Rafel Torres, va intercedir davant el Banc de Sabadell, i després de diferents contactes s’ha tancat un acord perquè aquesta persona pugui romandre al seu habitatge.

Avui s’ha signat un contracte per tres anys amb una quota mensual de 125 euros i que podria ser renovat una vegada vençut.

El batle Torres ha elogiat la bona predisposició i la comprensió de l’entitat bancària per tal de trobar una solució a aquest problema social. El representant del Banc Sabadell, Antoni Vives, ha indicat que l’entitat ha gestionat altres lloguers socials de caire similar a la ciutat.

Torres ha recalcat que “des de l’Ajuntament es fa una feina moltes vegades sorda per tal d’aconseguir trobar solucions a situacions personals dramàtiques com aquesta, en la qual una persona major es trobi al carrer després d’haver complit amb les seves obligacions envers un contracte de lloguer durant tota la seva vida”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image