L’Ajuntament d’Inca ha aprovat durant el 2014 l’exempció de pagament de 3.834 euros corresponents a les plusvàlues a famílies afectades per execucions hipotecàries dels seus habitatges.

La darrera Junta de Govern va aprovar una bonificació del 100 % del pagament de la plusvàlua a una família afectada per un procés d’execució hipotecària amb una entitat bancària amb la qual s’ha arribat a un acord de dació en pagament. Gràcies a aquesta mesura, les persones afectades no hauran de pagar 285 euros.

Fins al moment enguany a Inca s’han beneficiat 6 famílies d’aquesta mesura, amb un total de 3.834 euros que no s’han hagut de pagar. Les quantitats de les plusvàlues han variat molt en cada cas, i se situen entre els 285 i els 1.159 euros.

Des del Servei de Gestió Tributària municipal es recorda que la bonificació no és automàtica i que els afectats han de presentar una sol·licitud al consistori i complir els requisits marcats.

Dita bonificació va ser aprovada en el Ple municipal el maig del passat any, se’n poden beneficiar les persones afectades per una execució hipotecària durant enguany i els propers dos anys.

Aquestes persones han de complir alguns requisits concrets. Entre d’altres, es fixa un límit de renda de la unitat familiar que no pot ser superior al salari mínim interprofessional. En el cas que la propietat executada fora residència habitual no poden tenir altres immobles més enllà del 33 % de propietat.

Si l’habitatge executat no fos residència habitual, no podrà ser titular en cap percentatge de cap tipus d’habitatge ni propietat immobiliària. Amb aquestes limitacions es pretenia que poguessin fer ús de la bonificació les persones que realment es troben mancades de recursos per afrontar una situació d’aquest tipus. El cost mitjà de les plusvàlues aprovades volta els 640 euros.

L’Ajuntament d’Inca compta amb més de 50 bonificacions fiscals diferents, de les quals es poden beneficiar col·lectius sensibles com famílies nombroses, discapacitats, víctimes de violència de gènere, joves i pensionistes.

Només amb la contribució urbana s’han realitzat descomptes a 439 famílies enguany, i unes altres 194 persones poden gaudir d’importants rebaixes en les taxes de fems i d’aigua.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image