El consistori inquer aportarà 40.000 euros destinats a beques per a fer pràctiques als tallers de Deixalles per part dels usuaris

L’Ajuntament d’Inca i la Fundació Deixalles estrenyen llaços de nou amb la finalitat de continuar amb la tasca d’estar al costat de les persones en risc d’exclusió social. El batle Rafel Torres i la presidenta de la Fundació Deixalles Francisca Martí han signat un conveni que implicarà un millor aprofitament dels recursos respectius en matèria d’inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió del municipi d’Inca.

L’Ajuntament d’Inca podrà sol·licitar la derivació a la Fundació Deixalles d’aquelles persones susceptibles d’iniciar un procés d’inserció sociolaboral. Malgrat això el consistori mantindrà el seguiment de la persona usuària derivada i aportarà els mitjans necessaris per anar realitzant l’itinerari d’inserció.

Es crearà una comissió de seguiment, integrada per personal que ambdues parts designin, per coordinar el funcionament del projecte. El conveni signat ara té una vigència des de la seva signatura fins al dia 31 de desembre de 2014.

Per a l’any 2014 l’Ajuntament aportarà fins a 40.000 euros en concepte de subvenció per al finançament de beques d’assistència a les persones derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament que participin en la fase de preformació del projecte de capacitació sociolaboral de la Fundació Deixalles. Es becarà aquestes persones a raó de 3,5 €/hora, amb la realització d’entre 5 i 7 hores diàries d’assistència.

Les beques tenen per objecte el pagament d’ajuts de serveis socials condicionats al compliment del pla de feina establert i acordat prèviament entre les persones usuàries, les treballadores socials municipals i la Fundació Deixalles Inca.

Els objectius principals que es persegueix amb aquest acord són: donar a conèixer en la pràctica els tallers a la persona usuària, complementar les habilitats socials i laborals de la persona usuària, i treballar la motivació de la persona usuària. També es proporciona als usuaris els coneixements bàsics sobre la prevenció de riscos laborals als tallers.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image