L’Àrea de Noves Tecnologies ha enllestit una inversió sense precedents per modernitzar els sistemes informàtics municipals. En total s’han invertit més de 70.000 euros en diferents actuacions.

Per una part, s’ha instal·lat un sistema antiincendis al centre de procés de dades per garantir la seva seguretat. D’altra banda, ara es col·locarà cablejat de fibra òptica per connectar l’Ajuntament amb el Quarter General Luque i el de la Policia Local.

També s’han adquirit tres nous servidors i una cabina de discos, i s’han realitzat millores en llicències i altres equipaments. Això permet centralitzar els sistemes i un estalvi en manteniment.

Aquestes actuacions faran possible una millora notable en les tasques internes del personal municipal, cosa que repercutirà en un servei més eficient i ràpid als ciutadans. Així mateix, s’afavoreix el procés de digitalizació de documents que està realitzant l’Ajuntament.

A la vegada l’equipament permetrà garantir el manteniment continu del sistema informàtic municipal preveient possibles caigudes de servidors i altres avaries. En aquests casos hi haurà un sistema alternatiu que permetrà continuar operant i que es trobarà ubicat al quarter de la Policia Local.

A les referides tasques se li ha de sumar per un altre costat la implementació del sistema de factura electrònica per als proveïdors, amb una despesa de 20.000 euros.

Les diferents intervencions s’han duit a terme amb una part dels doblers del superàvit municipal del passat any. La voluntat de l’Àrea de Noves Tecnologies és continuar dotant els serveis municipals dels millors equipaments per donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

Per altra banda, cal tenir en compte la contractació i implementació d’un nou sistema per a l’Àrea de Gestió Tributària i Recaptació Municipal. En aquest projecte es farà una inversió superior als 54.000 euros.

El dit programa permetrà agilitzar totes les gestions relacionades amb el pagament de taxes i imposts, i donar més facilitats als ciutadans.

A més a més, l’Ajuntament estrenarà una nova pàgina web dins del mes de febrer. Aquest lloc web serà més funcional i accesible, i serà més fàcil d’actualitzar i mantenir al dia per part del personal municipal.

Compartir

Newsletter Image