Els 2.000 euros de dotació municipal s’han repartit segons els mesos de durada d’aquests estudis

El batle d’Inca, Rafel Torres, ha fet efectiu el lliurament de les beques universitàries a quatre joves inquers que han participat en el programa Erasmus durant el curs escolar 2012/13.

Amb aquest programa es pretén donar suport econòmic als joves que aprofiten aquesta iniciativa per ampliar o cursar part dels estudis a l’estranger. Després de diferents anys comptant amb el suport d’entitats bancàries o del Rotary Club, a la present edició l’Ajuntament ha aportat directament la totalitat dels doblers per a aquestes beques tal com ja va fer el passat any.

A l’acte de lliurament, hi han participat també la regidora d’Educació, Maria Payeras, i Ricardo Sagrera, cap del Servei de Relacions Internacionals de la UIB.

Els estudiants afortunats enguany han estat Margaux d’Stepkowski Mateu, Joan Francesc Palau Buades, Francisca Tortella Mateu i Margalida Maria Socias Llabrés. Els alumnes han finalitzat els seus estudis amb estades a Alemanya, França o Eslovàquia.

Les ajudes formen part d’una convocatòria impulsada per l’Ajuntament des del 2006. Des que es va posar en marxa més de 25 joves inquers s’han beneficiat d’aquestes ajudes.

Els requisits que es demanaven per poder-hi optar eren ser estudiant de la UIB, resident al municipi d’Inca i haver participat enguany en un programa Erasmus.

Com en anteriors ocasions enguany hi havia una quantia màxima a repartir de 2.000 euros. Per tercer any s’ha seguit un criteri econòmic per repartir les ajudes basat en els mesos de durada de la seva estada a l’estranger.

El batle, Rafel Torres, ha exposat que el fet de poder estudiar a l’estranger és una experiència enriquidora per als joves que es volen formar avui mirant per al futur. En aquests moments, segons Torres, és especialment important adquirir formació a l’estranger per tenir unes mires més amples a l’hora de trobar feina en l’especialitat que un estudia.

Torres considera que en aquests moments de dificultat les referides beques intenten ajudar les famílies dels joves que cursen aquests estudis.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image