La ponència inaugural correrà a càrrec del filòleg Pere Ramon Bonet Figuerola que, parlarà de la literatura actual a Inca

El Claustre de Sant Domingo d’Inca acollirà els propers dies 21 i 22 de novembre la quinzena edició de les Jornades d’Estudis Locals, una iniciativa plenament consolidada amb la qual, des de l’Ajuntament d’Inca, es pretén fomentar el debat històric, la investigació i l’intercanvi d’experiències entre persones vinculades al coneixement de la ciutat.

Enguany, el programa inclou un total de 13 ponències, en les quals han fet feina 22persones de móns i disciplines diferents. Els treballs presentats s’han agrupat en tres blocs diferents: Art i patrimoni, Segles XVII i XVIII i Segles XIX i XX.

Entre les qüestions que es tractaran hi ha ponències referents a la situació del Museu del Calçat, a l’obra de Guillem Reynés, arquitecte autor del Teatre Principal d’Inca, o una anàlisi de l’escultura de l’art gòtic a Inca.

També en trobam d’altres que fan referència al Teatro de Inca, al mestre Pedro Fornés o a Mateu Pujadas i a la seva família en l’àmbit del calçat.

La figura de fra Marià Payeras o els treballs de Jeroni de Berard en el plànol del nucli d’Inca són altres ponències interessants que es podran escoltar.

L’acte de presentació oficial de les Jornades tendrà lloc el proper divendres a vespre amb la presentació amb la ponencia inaugural a càrrec del filòleg Pere Ramon Bonet Figuerola que parlarà sobre la literatura actual a Inca.

Totes les presentacions realitzades, una vegada revisades per la Comissió Científica de les Jornades, seran publicades en un volum que serà presentat coincidint amb la Festa del Llibre del proper any.

Les Jornades d’Estudis Locals estàn organitzades per l’Ajuntament d’Inca amb el suport del Centre de Professorat d’Inca i el Govern de les Illes Balears, i la col·laboració de Ximbellí Centre d’Estudis Locals d’Inca.

Des de l’Ajuntament es vol expressar un agraïment especial a les persones integrants de la Comissió Organitzadora i de la Comissió Científica per la feina feta a l’hora de muntar aquestes Jornades.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image