El nou portal està orientat a usuaris en mobilitat, és a dir, aquells que utilitzin telèfons intel·ligents i tauletes

L’Ajuntament d’Inca ha fet la presentació de www.ubime.es/incaturistica, un portal d’informació turística i de promoció comercial engegat per l’empresa Aplicacions Multimèdia Interactiva (AMI) en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Rafel Torres, i del responsable d’AMI, Xavier Giralt, que s’ha encarregat de fer un demostració sobre el funcionament d’aquesta interfície.

La nova plataforma, anomenada Ubime, que també s’ha posat en marxa a altres municipis, està adreçada especialment a usuaris en mobilitat, és a dir, a aquells que utilitzin dispositius mòbils (smartphones i tablets).

Així, els objectius principals d’aquesta interfície són donar a conèixer l’oferta de comerços, serveis i professionals que hi ha la vila, promoure activitats a realitzar al municipi, tant per als propis inquers com per als visitants, i oferir altres informacions d’interès local.

Aquest nou mitjà facilita informació geoposicionada del municipi que es podrà filtrar segons els interessos de l’usuari. Inclou una guia amb la informació de contacte de prop de 420 establiments comercials, de serveis i de professionals d’Inca, entre els quals cal destacar que s’inclou l’oferta d’uns 100 establiments de restauració on menjar a la ciutat. A més, també hi constarà una relació d’equipaments i serveis públics.

Els establiments que vulguin destacar el seu negoci podran fer-ho mitjançant la contractació de diversos serveis com ara la publicació de bàners publicitaris o l’aparició prioritzada en les recerques.

També podran crear un web específic d’Ubime del propi negoci que quedarà vinculat al portal ubime.es/incaturistica o, fins i tot, configurar un punt d’accés Wi-Fi des del seu propi establiment. Les tarifes i la gestió d’aquests serveis de pagament aniran a càrrec de la pròpia empresa.

L’apartat “Què visitar?”, orientat a la promoció turística i de la vila, mostra informació geoposicionada d’una trentena de llocs d’interès, a més de diverses propostes d’itineraris urbans i naturals i de fotogaleries del municipi.

D’altra banda, l’apartat “…i mes” inclou informació bàsica de serveis com ara les farmàcies de guàrdia, els horaris de transport públic i d’altres serveis bàsics i d’urgències.

Així mateix, www.ubime.es/incaturistica inclou l’agenda d’activitats del municipi i un apartat d’actualitat 2.0, amb els titulars de l’actualitat inquera de les xarxes socials municipals. També s’hi pot consultar la previsió meteorològica de la vila.

A banda de poder-hi accedir a través dels navegadors dels smartphones o de les tauletes, ubime.es/incaturistica també serà el portal d’inici de la xarxa Wi-Fi Inca, que inclou tres punts de connexió sense fils a diferents espais municipals.

La posada en marxa d’aquesta eina d’iniciativa privada no suposa cap cost per a l’Ajuntament d’Inca, que subministra en format obert totes les dades necessàries per al manteniment de continguts. La major part d’aquests seran extrets d’una forma automatitzada del portal web municipal www.incaturistica.com i altres canals oficials existents.

El suport a la iniciativa s’emmarca dins d’un projecte de transparència municipal i dades obertes (Open Data) de l’Ajuntament, que pretén posar a disposició del públic tot un conjunt de dades perquè puguin ser reutilitzades i tornades a publicar sense cap restricció.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image