Els actors Paquita Bover i Joan Bibiloni apadrinaran la fira enguany

“De Mallorca, n’és un dia Inca la capital. Ciutadans, no ho prengueu a mal, que només és per un dia.” Amb aquesta frase la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Tarragó, ha presentat avui el programa del Dijous Bo recordant que el tema central de la fira serà el centenari del Teatre Principal.

Per aquesta raó s’ha escenificat enguany una presentació molt teatral amb un petit concert de piano amb peces de bandes sonores de cinema. També per tal motiu a la present edició s’han designat dos padrins joves ben especials. Es tracta dels actors Paquita Bover i Joan Bibiloni, que fa més de 50 anys ja actuaren al Teatre Principal d’Inca.

Tots dos han explicat molts records d’aquella època relacionats amb el Teatre.

Pel que fa al programa del Dijous Bo, s’ha de destacar que en una setmana hi haurà prop de 80 activitats i actes socials, institucionals, culturals, esportius i lúdics.

El Dijous Bo tendrà diferents focus d’atenció. Per una part, tenim l’aspecte part cultural amb el centenari del Teatre Principal: el llibre i el documental que es presenten dimarts, el concert commemoratiu i els Premis Dijous Bo, que es lliuraran per primera vegada en divendres.

Una altra sorpresa és el còmic que s’ha inclòs al programa i que també parla del Teatre Principal. Rosa Tarragó va explicar que “hem considerat que era una manera lúdica d’apropar sobretot als més joves la història del principal a través de Sa Tropa d’Inca“.

Una altra de les novetats serà la Fira del Cuixot al Claustre de Sant Domingo, una iniciativa innovadora a la qual es comptarà amb Florencio Sanchidrián, ambaixador mundial del cuixot ibèric.

En el marc d’aquesta iniciativa hi haurà un concurs de talladors de cuixot, un maridatge de vi amb cuixot, cuina en directe amb Andreu Genestra, Santi Taura i música amb DJ Juan Campos.

El Dijous Bo manté també les tradicions i les mostres que més ens caracteritzen com ara el mercat pagès, que ja està plenament consolidat, el Concurs Morfològic de Porc Negre i la Mostra de Races Autòctones o la Mostra de Comerç. El mercat pagès tendrà un contingut similar al d’altres anys. Més de 200 parades.

Dades rellevants del Dijous Bo:

 • La fira ocuparà prop de 40 carrers.
 • Uns altres 20 carrers tancats al trànsit per als accesos al recinte firal.
 • Prop de 500 parades al carrer.
 • 200 parades al mercat pagès.
 • Prop de 300 persones fent feina entre Brigada Municipal, Policia, Protecció Civil i funcionaris.
 • De 6 a 8 quilòmetres de mostres, exposicions i parades.

Recomanacions en matèria de transport:

 • Utilitzau el transport públic.
 • Hi haurà servei especial de tren el dimecres a vespre i el dijous.
 • Recomanam a la gent que no frissi. Tot estarà obert tot el dia.
 • Deixau el cotxe als afores d’Inca i caminau. En 5 minuts sereu al centre.
 • Hi haurà zones especials d’aparcament a les avingudes de Jaume I i II.

El batle Torres aposta per la qualitat i pel Dijous Bo no creixi més

El batle d’Inca, Rafel Torres, ha recalcat que s’espera una gran afluència de gent al Dijous Bo i que si fa bon temps s’espera batre tots els récords de participació.

Torres ha indicat que “estam fent feina per apostar per la qualitat i que ni volem ni podem fer que el Dijous Bo creixi més malgrat hi hagi demanda. No podem absorbir més gent ni més exposicions”.

El batle ha destacat també que “el Dijous Bo s’ha convertit quasi en una fira de 48 hores. El dimecres matí mentre es munta tot ja hi ha molta gent passejant i el dijous la cosa s’allarga fins ben tar”.

D’altra banda ha destacat l’especial esforç que es fà per promocionar la fira a través d’internet i sobre tot amb xarxes socials amb la qual arribam a tot el mon.

Dimecres Bo

La revetla del Dijous bo o també anomenada Dimecres Bo serà un dels moments importants ja que milers de joves s’acostaran a Inca.

El vespre es manté el correfoc i el concert de Rock als voltants de la plaça d’Antoni Fluxà.

Pel que fa a la marxa nocturna s’han definit ben clar uns criteris per poder muntar barres o música al carrer i sempre dins d’una zona ben delimitada.

La Policia recomana el consum moderat d’alcohol, que no s’usin vehicles si s’ha begut i que es prenguin precaucions davant les aglomeracions de gent pel que fa a objectes de valor.

A les 5 de la matinada tots els establiments hauran d’aturar la música i a les sis hauran de tenir tot retirat i tancat per que les brigades de neteja passin. Hi haurà un dispositiu especial de seguretat el vespre. Policia Guardia Civil i agents de seguretat privada.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image