Dos grans murals de 15 metres de llargada reprodueixen els elements més significatius de la ciutat

El pas soterrat a les vies del tren ubicat vora l’estació ja torna a estar obert. Avui s’ha duit a terme la presentació oficial de la intervenció d’embelliment que l’artista local Manuel Bozada ha realitzat els darrers mesos.

El batle Rafel Torres i el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori Gabriel Company han assistit a l’acte d’obertura del pas.

Amb l’actuació s’han revestit les parets del túnel amb dos murals diferents d’uns 15 metres de llargària cadascun i amb relleu.

Els dos costats representen temàtiques molt diferents, però relacionades amb la ciutat. Per una part, l’artista ha intentat dibuixar l’Inca de fa cinquanta anys amb diferents detalls del paisatge que ara ja han evolucionat.

També es mostren escenes de la vida quotidiana i fins i tot la Policia i la Guàrdia Civil amb els vestits d’aquella època.

L’altra part del mural reprodueix diferents elements característics i definitoris de la ciutat. Així, hi trobam un siurell, figura arrelada en la història d’Inca, seguit d’una sabata, que evoca la indústria més representativa de la ciutat. També hi ha una referència al Dijous Bo amb la bossa característica, que és la seva imatge.

Per finalitzar s’ha reproduït un mapa de Mallorca amb Inca com el cor de l’illa. L’artista Manuel Bozada ha demanat disculpes pel retard acumulat en la seva feina i que ha provocat incomoditats als veïns de Crist Rei a l’hora d’accedir al centre d’Inca.

Bozada ha expressat que ha intentat recrear els colors de la ciutat i donar vida a la seva història recent, així com revifar la memòria col·lectiva que es té d’Inca.

El batle Rafel Torres, per la seva banda, ha indicat que es tracta d’una obra que ha implicat moltíssima de feina i també molt més temps d’execució del previst inicialment.

Torres ha indicat que el pas ha cobrat vida i té un sentit de connexió amb la ciutat, i ha convidat a tothom a contemplar aquesta singular obra.

Compartir

Newsletter Image