Agustín El Casta i Madò Pereta obriran i tancaran el programa, en el qual destaca l’actuació de Loquillo i el sopar a la fresca

Inca celebrarà les seves festes patronals a partir del proper dijous i fins al 30 de juliol. L’Ajuntament ha presentat avui el programa festiu que inclou quasi 60 actes diferents que es desenvoluparan al llarg de quasi dues setmanes. Aquesta és la primera novetat d’enguany, la llargada de les festes.

El batle Rafel Torres i el regidor de Participació Ciutadana José Pastor han explicat el contingut del programa acompanyats per tots els membres de la Comissió de Festes. L’acte també ha tingut dos protagonistes d’excepció, Madò Pereta i Agustín El Casta, que tancaran i obriran les festes respectivament amb les seves actuacions. En el cas d’El Casta, a més, pronunciarà el pregó, que enguany s’implanta per primera vegada. Els dos artistes han realitzat un petit i divertit número.

Altres novetats importants són les incorporades a la Festa de sa Pota del Rei, que començarà directament a l’escenari de la batalla, i enguany el rei Jaume I i el cabdill Benahabet seran actors, per donar més realisme a la batalla.

El programa s’ha dissenyat perquè hi hagi esdeveniments per a totes les edats i gusts; un bon exemple en són les verbenes, a les quals destaca l’actuació de Loquillo, una primera figura a nivell nacional. També hi haurà un revival a càrrec de Juan Campos, l’actuació de Danny Daniel, la verbena dels Quintos o la dels Irrepetibles 60.

El regidor José Pastor ha explicat que és un programa molt de verbena i que agafa la força que han tornat a tenir actualment les verbenes de tota la vida, i que ara s’han recuperat.

Pastor així mateix ha dit que hi haurà activitats per als més petits, amb l’actuació de Maria Bimbolles i diferents activitats d’animació infantil.

Per altra banda, les festes mantenen els actes tradicionals com ara el lliurament dels Premis Literaris Pare Colom, les completes o el cercaviles. “Sobretot volem destacar el sopar a la fresca, en què hi participaran més de 6.000 persones i cada any va a més, fet que demostra l’interès de la gent per participar-hi.”

També són unes festes solidàries, “gràcies a la feina que du a terme un nombrós grup de persones per ajudar un nin de la nostra ciutat anomenat Álvaro per superar una malaltia greu que fins ara no té cura, i que s’han organitzat amb el nom de LA FUERZA DE ÁLVARO“. Hi haurà una tremponada popular per recollir fons per aquesta causa i es vendran camisetes commemoratives del grup de Facebook “No ets d’Inca si no…”

El batle Rafel Torres ha explicat que “el més important de les festes és la gent. Els inquers hem recuperat l’orgull per les nostres festes, i ens implicam i hi participam com mai. Després del Dijous Bo és la celebració en la qual ens abocam més”.

Torres considera que “la participació, idò, és la clau perquè les festes avui dia siguin més lluïdes que mai. De fet, aquests darrers anys en els quals hem hagut de fer unes festes més imaginatives a causa de la falta de recursos han sortit molts col·lectius i persones que ens han ajudat a donar contingut a les festes”.

El programa de les festes ja es pot consultar a la web municipal www.incaciutat.com així com a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image