Aquesta mesura ha estat fruit d’un acord amb el SOIB i es limita a un termini de sis mesos

L’Ajuntament d’Inca disposa a partir d’ara i durant sis mesos d’un reforç de 12 persones per a la brigada municipal. El consistori ha contractat durant aquests 2 manobres de jardineria, uns altres 4 de picapedrer i 6 oficials de picapedrer. Tots ells es trobaven en situació d’atur.

La iniciativa ha estat possible gràcies a un acord amb el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), ja que aquests operaris s’hi incorporen amb un contracte de col·laboració social.

Tots els contractats es trobaven cobrant algun tipus de prestació econòmica. A partir d’ara i mentre facin feina cobraran aquestes ajudes, i l’Ajuntament aportarà la diferència de doblers fins arribar al sou estipulat en cada cas segons la seva categoria. El perfil de les persones contractades respon a operaris majors de 40 anys i en la majoria de casos en situació d’atur de llarga durada.

El batle en funcions, Felip Jerez, ha visitat avui les tasques de reparació de la zona de vianants que ja estan duent a terme dites persones. Jerez ha explicat que, d’aquesta manera, s’aconsegueix tenir més gent en tasques de manteniment i donar feina a persones que ho necessiten.

El pla es finançarà amb els 83.000 euros que arribaran a les arques municipals des del pla especial del Consell de Mallorca dirigit als ajuntaments. Una part dels doblers precisament es destinaran també a adquirir eines, equipament per a la brigada municipal i materials per a les obres.

La contractació forma part del paquet de mesures que està impulsant l’Ajuntament per fomentar la creació de llocs de feina i la reactivació econòmica.

També encara roman obert el termini per demanar subvencions per part de les persones que es facin autònomes o per les petites empreses que vulguin contractar persones empadronades a Inca.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image