El projecte, amb una inversió que supera els 140.000 euros, inclou el tancament de la plaça per tal que quedi closa els vespres

L’Ajuntament d’Inca reformarà la plaça del Blanquer dins enguany per tal de dotar-la de major seguretat i, a la vegada, fer-la més agradable per als infants. Aquest és l’objectiu que persegueix el projecte de reforma que ha presentat el batle, Rafel Torres, i el primer tinent de batle, Felip Jerez.

Actualment la plaça està didivida en diferents zones enjardinades, una zona central i lateral pavimentada, i una zona destinada a parc infantil. Fa mesos que l’Ajuntament ve detectant problemes de neteja, higiene i vandalisme en aquesta plaça que es focalitzen els vespres.

Tot i que s’ha incrementat la vigilància policial, dita actuació no és suficient. A més, l’Ajuntament té el problema afegit que el paviment de la zona de jocs infantil és d’arena, i això requereix feines de manteniment setmanals per garantir la seguretat i higiene.

El projecte que ara s’executarà preveu ampliar i millorar la zona destinada al parc infantil. Aquest espai creixerà un 50 % i quedarà en 460 metres quadrats, on es posarà nova patimentació i s’instal·laran nous aparells de jocs.

D’altra banda, es durà a terme un tancament perimetral de la plaça amb una tanca metàl·lica transparent per tal que el parc quedi només obert durant un horari determinat. Les obres implicaran reduir de sis a quatre els accesos principals a la plaça.

Amb aquesta millora l’Ajuntament pretén crear un entorn urbà protegit del vandalisme i un espai més gran i segur per al divertiment dels infantis, per a la comoditat dels pares o acompanyants.

El pressupost total de les obres de reforma de la plaça del Blanquer pujen a 110.629 euros. A la referida quantitat se li han de sumar 31.448 euros per la instal·lació de nous elements del parc infantil.

El batle, Rafel Torres, ha explicat que “aquesta obra forma part dels 4,3 milions d’euros que s’invertiran enguany per l’Ajuntament en millores a la nostra ciutat”.

Torres ha recalcat que “el projecte de tancament s’ha consultat amb els veïns de la zona, que majoritàriament han expressat el seu acord com una manera de guanyar en seguretat i manteniment“.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.