El batle Torres presenta el programa i el cartell dissenyat per Catalina Martí Coll del Col·legi Beat Ramon Llull

Els guanyadors en les diferents categories de sa Rua i sa Rueta es repartiran 8.000 euros en premis enguany. Així ho preveu el programa del carnaval 2014 que ha estat presentat avui a l’Ajuntament pel batle, Rafel Torres, i pel regidor de Participació Ciutadana, José Pastor. El regidor va destacar precisament que s’havia incrementat enguany el pressupost de premis.

Aprofitant l’acte també s’ha presentat el cartell amb la imatge guanyadora del concurs organitzat per l’Ajuntament d’enguany. Aquest cartell és obra de Catalina Martí Coll, alumna de tercer curs d’ESO del Col·legi Beat Ramon Llull.

Respecte del cartell el batle Torres ha indicat que s’ha valorat la seva frescor, creativitat i imaginació. L’autora ha dit que es va inspirar en l’element més representatiu del carnaval, una màscara, lligada a la façana de l’Ajuntament.

Sa Rueta es durà a terme el proper dia 27 de febrer a partir de les 16 hores. El recorregut serà l’habitual, pel centre començant a la plaça de la Quartera i acabant a la plaça de Mallorca. Hi participaran la Unió Musical Inquera, Banda de Tambors i Cornetes Joventut d’Inca, i batucada Bèsties Negres, així com diferents xarangues. En acabar hi haurà una festa infantil.

Abans d’arribar a sa Rua, el proper dia 28 se celebrarà el ball de carnaval i el tradicional concurs de disfresses, per a joves d’entre 13 i 17 anys, a la plaça d’Espanya. Aquesta iniciativa està impulsada per l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament d’Inca.

Sa Rua se celebrarà el dia 1 de març. La concentració serà a les 17 h a la plaça del Bestiar i una hora després començarà la desfilada. El recorregut serà: carrer dels Rentadors, la Sirena, Major, el Comerç, el Bisbe Llompart, av. del Tren, General Luque, Gran Via de Colom i carrer de Fra Juníper Serra, amb la participació de la Unió Musical Inquera, batucada Bèsties Negres, batucada Sandungueros i xarangues.

La festa acabarà el dia 4 amb l’enterrament de la sardina, amb una ballada popular i sardinada.

El batle Torres ha animat a tots els inquers a inscriure-s’hi, ja que queden un parell de dies, i a fer poble per tenir una Rua i una Rueta colorides i sobretot participades.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image