L’Ajuntament d’Inca repartirà el 2015 més de 166.000 euros en subvencions entre vuit entitats socials per tal que puguin continuar desenvolupant la seva tasca al municipi i tota la comarca.

D’aquesta manera l’Ajuntament manté el compromís d’estar al costat de totes les organitzacions que fan feina dia a dia amb les persones i famílies que tenen més necessitats.

Els pressuposts municipals per al proper any, aprovats a la darrera sessió plenària, preveuen un llistat de subvencions directes destinades a aquest tipus d’entitats. Les beneficiàries hauran de justificar les subvencions documentalment amb factures i contractes.

L’entitat més beneficiada serà Càritas Diocesana de Mallorca, amb la qual es torna a renovar el conveni anual que fa possible el manteniment del Menjador Social d’Inca. Així l’Ajuntament abonarà més de 68.000 euros per aquest concepte. A part també es farà càrrec de les corresponents despeses d’aigua, llum, butà i combustible.

El Patronat Joan XIII rebrà un total de 15.000 euros per sufragar les despeses de manteniments dels serveis dels seus centres i també les activitats d’estiu que organitza per a persones amb discapacitat psíquica.

A la Fundació Projecte Jove se li atorguen 21.000 euros per mantenir el conveni, que funciona des del 2004. La seva finalitat és aplicar programes preventius de drogodependències als centres educatius d’Inca que així ho demanen (actualment són del C. Beat Ramon Lllull, C. La Salle, C. Sant Vicenç de Paül, IES Berenguer d’Anoia i IES Pau Casesnoves).

El consistori també destinarà 40.000 euros a la Fundació Deixalles per finançar el programa de reinserció sociolaboral que du a terme per a persones en risc d’exclusió social i que es fa en col·laboració amb el departament de Serveis Socials. Així mateix, el Fons Mallorquí de Solidaritat rebrà altres 10.000 euros per actuacions relacionades amb l’agermanament amb el municipi de Telpaneca.

L’entitat Inca Viva, que fa feina amb famílies amb necessitat, rebrà 5.000 euros i Amadiba, altres 3.000 per l’organització de les activitats d’estiu per a persones amb discapacitat psíquica. Finalment Projecte Home uns altres 3.600, per la feina de prevenció i assistència de ciutadans d’Inca que passen pel procés de rehabilitació posterior a una addicció a drogues.

Compartir

Newsletter Image