La gastronomia tendrà protagonisme en el programa amb les mostres “Tastam” de cerveses, tapes d’alta cuina i vins al Claustre de Sant Domingo

Les Fires d’Inca es tornen a reinventar un any més per incorporar elements nous i atractius. Aquesta podria ser la principal conclusió del programa de les tradicionals Fires que ha estat presentat al Claustre de Sant Domingo per la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Tarragó, el president de l’Associació de Comerciants, Josep Nicolau, i el batle, Rafel Torres.

Les Fires tornaran a tenir les temàtiques de sempre, per una banda. És a dir, la primera es dedicarà a les flors i plantes, la segona tendrà com a eixos fonamentals el món del motor i dels esports, i la tercera serà la Fira d’Època.

Això sí, enguany s’hi inclouen nous elements lligats a la tradició mallorquina. En la primera, per coincidència amb la festivitat de les Verges, hi haurà bunyols. En la segona tendrem els rosaris dolços que els padrins joves regalen per aquesta època als seus fillols. En la tercera tenen el protagonisme els torrons. De fet, es deia que qualsevol gendre no es podia presentar a casa de la sogra a dinar el dia de la fira si no duia uns torrons davall el braç, segons ha relatat la regidora Tarragó.

La regidora ha destacat que aquestes fires són enormement participades i que es poden dur a terme gràcies a la implicació de molts ciutadans i entitats, i en especial de l’Associació de Comerciants d’Inca.

Precisament el seu president ha destacat elements com el mercat de Halloween o la desfilada Inca de moda, amb la participació d’una vintena de comerços de la ciutat.

Un altre dels aspectes importants de les Fires serà la gastronomia, amb les mostres denominades Tastam que es duran a terme al Claustre de Sant Domingo.

La primera tendrà en les cerveses artesanals el seu tema central. La segona, organitzada per l’entitat Chefsins, comptarà amb les tapes d’alta cuina de set dels millors xefs de Mallorca, i la tercera serà la del vi, amb la participació de cellers mallorquins.

El batle Torres per la seva banda ha recalcat l’esperit renovador que tenen les Fires sense perdre la seva essència.

Torres ha dit que són unes fires en les quals té cabuda tothom, especialment l’Associació de Comerciants ha fet una convidada pública a tots els mallorquins a passar per Inca els propers tres caps de setmana, perquè “es trobaran com a casa seva, amb la il·lusió i la feina que hem posat tots en l’organització de les Fires”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image