La Fundació aprova licitar les obres, que es començaran a executar en el 2014 en un termini de 15 mesos

El Patronat de la Fundació Teatre Principal ha fet una nova passa per fer realitat les obres de reforma d’aquest espai escènic dins del proper any.

El pressupost de les obres ascendeix a 4.837.247 euros amb l’IVA inclòs. Aquest és el projecte de mínims viable al qual es va comprometre l’Ajuntament per tal que els inquers poguessin tornar a gaudir del Teatre.

El plec de clàusules tècniques determina un període d’execució de 15 mesos. Ara bé, a l’hora d’escollir l’empresa adjudicatària, sempre que compleixi amb uns requisits fixats per a aquest tipus d’obra, es prioritzarà el menor pressupost i també el menor temps d’execució possible. La intenció del consistori és que la reforma s’executi respectant els terminis.

Aquesta tramitació es realitza a l’espera de determinar d’on procedirà finalment el finançament municipal per a l’obra. Per una banda, es comptarà amb fons europeus per valor del 50 % del cost de les feines. Consell i Govern han manifestat que aportaran les seves parts repartides en diferents anualitats. El Govern ja ha fixat els primers 200.000 euros en els pressuposts per al proper any i la institució insular faria aportacions anuals de 80.000 euros.

Una vegada que estigui tot a punt per adjudicar l’obra l’Ajuntament determinarà si aporta la seva part procedent del superàvit municipal en el cas que legalment es pugui fer o bé s’adjudica el nou servei de gestió de l’aigua i s’obtenen recursos així.

El gruix d’aquest pressupost, és a dir 1.930.000 euros, s’invertiran en el 2014 i els restants 488.623 euros, en el 2015. A aquests doblers també s’han d’afegir els corresponents al cost del projecte i la posterior direcció de l’obra.

El batle, Rafel Torres, ha expressat que “mantenim el nostre compromís amb la reforma del Teatre Principal. Allò que estam fent ara és guanyar temps i no returar la maquinària. Les obres seran una realitat aquesta legislatura”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image