El programa inclou activitats en tecnologies de la informació, promoció de la salut i un programa de voluntariat, que es durà a terme a la Llar de Padrins d’Inca i Comarca

El batle d’Inca Rafel Torres, el president de la Llar dels Padrins d’Inca i comarca Antoni Pujol, la directora d’Àrea de Negoci de “la Caixa” Es Raiguer Paloma Méndez i el director de l’oficina principal de “la Caixa” a Inca Antoni Company han signat el conveni de col·laboració, que inclou organitzar la programació del projecte de l’Obra Social “la Caixa” en els centres de majors d’aquesta comarca.

L’objectiu del nou programa és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. Se cerca fomentar uns hàbits més saludables i contribuir a mantenir-se actiu, tant físicament com mentalment, i oblidar-se així dels mites de l’edat.

Així es duran a terme diferents projectes de formació en tecnologies de la informació i la comunicació. L’objectiu és que els participants tenguin coneixements bàsics com a usuaris informàtics i aprenguin a utilitzar internet i les xarxes socials com una eina quotidiana en el dia a dia.

D’altra banda, es desenvoluparan diferents activitats de participació social i voluntariat, i també alguns tallers per promocionar la salut i el benestar.

El batle Rafel Torres ha ressaltat la importància de signar convenis de col·laboració d’aquest tipus “per poder donar a la gent gran del municipi una major qualitat de vida i per omplir el seu temps d’oci. A Inca tenim uns majors amb ganes d’aprender i de modernitzar-se”.

L’Obra Social “la Caixa” desenvolupa el seu Programa de Gent Gran a 21 centres de gent gran propis i en conveni amb les diferents administracions públiques. L’any 2013 van participar 15.074 persones grans en les 495 activitats programades, destinades a fomentar un envelliment actiu.

Pel que fa als EspaiCaixa, hi ha més de 20 equipaments informàtics als centres de gent gran de les Illes Balears, on s’imparteix formació en noves tecnologies i també es realitzen diferents accions de voluntariat de gent gran, com ara activitats intergeneracionals i aules obertes.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image