Les obres tendran una durada de 15 mesos, però es podria reduir el termini segons l’empresa

El batle destaca el compromís assumit per primera vegada per totes les institucions propietàries de l’edifici

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha visitat Inca per comprometre personalment l’aportació de 800.000 euros per part de la institució insular per a la reforma del Teatre Principal d’Inca. Salom va realitzar una visita al Teatre acompanyada pels tècnics del projecte redactor i el batle d’Inca, Rafel Torres. El Consell aportarà aquests doblers en deu anys.

Allà es van explicar les principals característiques que suposarà una obra que ja es troba en fase de licitació i que s’adjudicarà a final de febrer. Per tant, les obres podrien començar a partir del mes de març.

Les obres de reforma han de durar en principi 15 mesos, però es podria reduir aquest temps depenent de les ofertes que realitzi l’empresa adjudicatària final. Això suposa que el Teatre podria reobrir les portes el 2015.

El Consell, que forma part del Patronat de la Fundació del Teatre Principal d’Inca juntament amb el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament, va aprovar col·laborar en l’execució del projecte de reforma mitjançant una aportació anual de 80.000 euros, que començarà a fer-se efectiva aquest any.

El pressupost global de les obres puja a 4,8 milions d’euros, quantitat que s’espera obtenir, almenys en un 50 per cent, del finançament proporcionada pels fons europeus del Programa FEDER.

El batle Torres ha destacat que “es compleix el full de ruta per fer possible la reforma del Teatre. Per primera vegada les tres institucions propietàries del Teatre s’han compromès en la reforma. La presència de la presidenta del Consell a Inca n’és una mostra”.

La presidenta Salom ha subratllat que la rehabilitació del Teatre és “una necessitat per a Inca i tota la seva comarca”, ja que és “un element dinamitzador de la cultura”, i per això ha garantit el suport econòmic al projecte.

Així mateix, ha recordat que a l’inici de la present legislatura ja va afirmar que la prioritat del Consell era “aplicar una política d’estalvi i contenció, i posar en ordre la situació econòmica de la institució”.

Ara, dos anys més tard, representa, segons les seves paraules, “una gran satisfacció, com a presidenta del Consell i també com a ciutadana d’Inca haver portat a l’aprovació plenària una inversió de 80.000 anuals al llarg dels propers 10 anys”. Segons la seva opinió, aquesta partida “contribuirà a fer possible la participació del Consell en la futura rehabilitació del Teatre Principal d’Inca.

Imatges
“.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image