El projecte de l’Escola Mòbil de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas

Més de 450 alumnes visitaran l’Escola Mòbil de Reciclatge des d’avui i fins dimecres que ve, ubicada al pati d’armes del Quarter general Luque d’Inca.

Recyclia, Ecopilas, Tragamóvil i AMBILAMP impulsen aquest projecte educatiu mediambiental, que ja ha ensenyat a més de 50.000 escolars de tot Espanya a reciclar els residus d’aparells elèctrics i electrònics i piles , i els seus beneficis mediambientals, de forma pràctica i didàctica. L’Ajuntament d’Inca col·labora amb aquesta iniciativa cedint l’espai i donant-li difusió.

Avui el batle, Rafel Torres, i les regidores de Medi Ambient i Educació, Rosa Tarragó i Maria Payeras, han visitat l’aula mòbil i han comprovat de primera mà la informació que es dóna als nins i les activitats que realitzen.

Més de 450 alumnes procedents de 4 centres escolars d’Inca visitaran des d’avui i fins dimecres que ve aquest espai. Dita iniciativa d’educació mediambiental està dirigida a alumnes de 5è i 6è de Primària, i 1r i 2n d’ESO, i pretén crear consciència mediambiental entre la comunitat escolar i educar en la importància de la recollida selectiva i el posterior reciclatge dels aparells elèctrics i electrònics, les piles i les bombetes usades.

Les escoles participants aquests dies seran CEIP Ponent, Col·legi Puresa de Maria, Col·legi Beata Francinaina Cerer i Col·legi Sant Viçent de Paül.

El projecte educatiu Escola de Reciclatge està promogut per les fundacions mediambientals Tragamóvil i Ecopilas, dedicades a la recollida de telèfons mòbils i accessoris de telefonia, i piles i bateries usades, respectivament; la plataforma mediambiental Recyclia, que aglutina les dues anteriors i lidera al nostre país la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE); i AMBILAMP, Associació per al Reciclatge de Llums i Lluminàries, que recull bombetes de baix consum, fluorescents, llums de descàrrega, LED retrofit i lluminàries.

L’Escola de Reciclatge és una aula mòbil interactiva de 120 m2 disposada a l’interior d’un tràiler de 15 metres de llarg. En el seu interior els escolars compten amb pantalles tàctils, projecció de vídeos i una pel·lícula d’animació en 3D.

A través d’una sèrie d’activitats, els alumnes realitzen un recorregut interactiu pels diferents espais en què aprendran com reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, joguines o petits electrodomèstics i la importància de la seva contribució a la preservació del medi ambient.

El projecte Escola de Reciclatge recorre des de novembre de 2011 els centres educatius d’educació primària i educació secundària obligatòria de tot Espanya. Fins ara, més de 60.000 alumnes i 2.500 docents han visitat l’aula mòbil.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image