Dos mesos després d’haver posat en marxa el nou sistema de recollida selectiva de vidre per a bars i restaurants l’Ajuntament ha aconseguit sumar 71 establiments a aquesta nova fórmula.

Això suposa un 80 % del total dels que han estat visitats. Cadascun d’aquests establiments ha rebut un poal de 90 litres específic per poder fer l’abocament del vidre en els iglús adaptats ubicats als voltants del seu establiment. Per tant, en l’actualitat, devers un 34 % del total de bars/restaurants d’Inca s’han adherit al sistema.

A tots els establiments s’ha realitzat una enquesta de la qual han sortit diferents dades. Dels 71 establiments adherits, un 30 % ja utilitzen sovint la recollida porta a porta que efectua l’Ajuntament tots els dissabtes al matí.

Per aquest motiu, és previsible que davalli el volum de vidre recollit porta a porta a la referida franja horària. D’aquesta manera, el nou sistema de moment seria majoritàriament complementari a la recollida de vidre porta a porta dels dissabtes dematí.

La generació mitjana d’envasos de vidre per establiment és d’aproximadament 100 unitats/setmana, tot i que hi ha grans variacions entre establiments.

Dels 89 establiments enquestats, aproximadament el 80 % manifesten que, de manera habitual, reciclen el vidre que generen.

El restant 20 % exposen que no reciclen mai el vidre que generen, o bé només ho fan ocasionalment. Per això, es preveu que el sistema faciliti la recollida selectiva de vidre comercial a establiments que majoritàriament ja reciclen el vidre que produeixen.

Dels establiments visitats, aproximadament un 63 % han declarat que de vegades es troben l’iglú de vidre ple, un 6 % sempre li hi troben i un 31 % mai (i, per tant, no tenen problemes per reciclar el vidre).

Com que, en la majoria de casos, s’ha optat per afegir un contenidor devora l’iglú tradicional de recollida de vidre, es preveu que aquests percentatges millorin.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image