La plaça d’Espanya ha acollit el tradicional mercadet de llibres i flors

Inca celebra avui la Festa del Llibre amb la participació activa de més de mil alumnes de fins a 11 centres escolars de la ciutat. Tots ells han protagonitzat les lectures al carrer, un dels actes més característics i tradicionals d’aquesta jornada. Enguany les lectures han estat de caire teatral coincidint amb la celebració del centenari del Teatre Principal d’Inca.

La plaça d’Espanya ha acollit el tradicional mercadet de llibres amb el muntatge de 14 parades de llibreters i floristes d’Inca. El batle, Rafel Torres, i la regidora de Cultura, Maria Payeras, han inaugurat avui aquest mercadet i han repartit les roses vermelles de rigor entre tots els participants.

Avui horabaixa es lliuren els premis literaris de la Festa del Llibre 2014 en les categories de Redacció i Glosat, Relat Curt i Poesia. En la present edició han participat un total de 90 alumnes de vuit centres escolars diferents.

Enguany la celebració s’ha ajornat una setmana respecte del dia de Sant Jordi, que és quan pertoca. D’aquesta manera s’ha pogut comptar amb la participació dels centres escolars d’Inca que cada any s’impliquen de valent en la Festa.

El programa va començar el 8 d’abril i ha inclòs presentacions de llibres, mercadet de llibres de segona mà, visites guiades a la biblioteca municipal, contacontes i representacions teatrals, a més d’exposicions artístiques.

El batle, Rafel Torres, s’ha felicitat per la gran participació de llibreters i escolars, i ha animat a tothom a passar una estona pel mercat i comprar algun llibre. Torres ha destacat que l’Ajuntament ha mantingut l’aposta per aquesta festa amb una vintena d’activitats diferents perquè és fonamental promocionar l’hàbit de la lectura, sobretot entre els més joves.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image