L’Associació de Confraries i l’Ajuntament presenten el programa, tot destacant la força que agafen actes com el diumenge de Rams o el Davallament

Més d’un milenar de confrares desfilaran enguany en les processons del Dijous i Divendres Sant. Així s’ha confirmat avui durant la presentació del programa d’actes de la Setmana Santa, en la qual ha participat el batle, Rafel Torres, acompanyant els membres de l’Associació de Confraries encapçalats pel seu president, José Fernàndez.

El programa d’enguany comença el dissabte 12 d’abril amb el pregó concert que se celebrarà a la parròquia de Santa Maria la Major a càrrec de mossèn Antoni Cañellas. La part musical correrà a càrrec de l’Orfeó l’Harpa d’Inca.

El dia següent arribarà el torn de la processó del diumenge de Rams, que els darrers anys ha agafat molta força gràcies a la participació de molts nins i joves. Aquest ha estat un dels actes que s’ha destacat per part de l’Associació de Confraries juntament amb el viacrucis que tendrà lloc el Dimarts Sant i que congrega més de 2.000 persones. Enguany l’acte serà predicat per mossèn Josep Adrover, canceller i secretari general del Bisbat de Mallorca.

Tot i que no s’ha posat oficialment al programa, el Dimecres Sant hi haurà l’entrada dels passos i la seva preparació a l’església de Santa Maria la Major, uns moments en els quals es congrega molta gent. Els passos de les confraries estaran exposats el Dijous Sant i el Divendres Sant al matí per a totes aquelles persones que els vulguin contemplar.

Pel que fa a les processons del Dijous i del Divendres Sant, no inclouen cap novetat destacada enguany més enllà de la gran implicació dels participants. El dijous la processó començarà a les 20 hores i el divendres, a les 20.30 hores, després de dur-se a terme el Davallament.

El diumenge de Pasqua finalitzaran els actes amb la processó de l’Encontre davant Santa Maria la Major.

El batle Torres, per la seva part, ha agraït públicament la feina de totes i cadascuna de les persones que amb la seva implicació fan possible la Setmana Santa d’Inca. A la vegada ha convidat a la participació, ja que aquesta setmana és un patrimoni cultural nostre que hem de preservar i potenciar. Torres ha recalcat la unió de totes les confraries i parròquies a l’hora de dissenyar el programa.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image