L’Ajuntament presenta un programa d’actes que inclou teatre, música, un llibre i un documental

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui el programa d’actes que es desenvoluparà els mesos d’octubre i novembre per commemorar el centenari del Teatre Principal.

El batle Rafel Torres, la regidora de Cultura Maria Payeras i el regidor de Comunicació David Devis han exposat avui al Claustre els esdeveniments inclosos en aquest programa.

Demà mateix comença el primer d’aquests actes amb l’exposició que s’està muntant al Claustre i que recull part de la història del Teatre Principal. S’hi mostraran una quarantena dels més de 2.000 pòsters de cinema que es trobaren a l’edifici amb pel·lícules que van des de l’any 1936 fins al 1994. Destaca el gegant cartell del film Ben-Hur pintat a mà que es troba en procés de restauració, però que ja es podrà admirar.

Aquest divendres continua el programa amb un concert de música del grup Los Secretos al Claustre amb una finalitat solidària. La nota teatral, la posarà el grup Idealogia, amb dues de les seves representacions sempre innovadores. No hi faltarà el microteatre, que sempre té tan bona acollida a Inca.

Per un altre costat, s’ha anunciat que el pregó del Dijous Bo també serà per al teatre. El farà Pilar Ferrer, en nom dels antics propietaris que el 1946 reformaren el Teatre Principal. La setmana del Dijous Bo serà especial perquè es presentarà el segell commemoratiu oficial del centenari, a més del llibre fotogràfic i el documental del Teatre.

A més, enguany els Premis Dijous Bo de forma excepcional se celebraran el divendres dia 14 de novembre, coincidint amb el centenari, i es clausuraran amb un espectacular concert del conegut pianista Gabriel Duran.

El batle, Rafel Torres, ha expressat que “un segle de vida no es fa cada any, i a l’Ajuntament creim que és motiu d’alegria celebrar aquest centenari i més tenint en compte que després de molt de temps tenim les obres en marxa per poder tornar a usar aquest espai”.

Torres ha indicat que “és un programa que mescla tot allò que tendrà cabuda en el Teatre: tendrem molta música, tendrem teatre, tendrem cinema i tendrem cultura en general”.

El batle també ha recalcat que “volem que el Teatre sigui un dinamitzador cultural, que sigui un estímul per a la creativitat dels nostres joves. Que els artistes tenguin ganes de venir a actuar o tocar a Inca, i tenim ganes que la gent del carrer s’hi impliqui i hi participi. Aquest programa d’actes té aquesta vocació”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image