Es tanca el taller d’ocupació Ses Formes que ha format a especialistes en reparació de calçat i marroquineria

Inca ha tret la segona fornada de sabaters formats i especialitzats gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el Govern de les Illes Balears. El Museu del Calçat ha acollit l’acte de clausura del Taller d’Ocupació Ses Formes on s’han format durant sis mesos fins a vuit treballadors que ara tendran moltes més posibilitats d’inserir-se en el mercat laboral.

El primer tinent de batle, Felip Jerez, la regidora de Formació, Maria Payeras i la Directora del SOIB, Francesca Ramis, han presidit avui l’acte formal de lliurament de diplomes en el que s’ha aprofitat per explicar la tasca feta aquests mesos.

Els alumnes han completat fins a 960 hores de formació tant teòrica com pràctica adquirint uns coneixements professionals que augmentaran les seves possibilitats de trobar una feina qualificada.

També han rebut formació en diferents materies com poden ser aprendre a usar informàtica i internet i sel’s ha format en higiene i seguretat en la indústria de la pell, tècniques de recerca de feina i foment del treball autònom.

El taller ha representat una inversió total de 106.755 euros euros aportats per l’Ajuntament d’Inca i pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears a través del Fons Social Europeu i del Ministerio d’Empleo i Seguretat Social.

Aquesta és la segona iniciativa d’aquest tipus que es desenvolupa al Museu del Calçat. En el primer taller hi varen participar 8 alumnes. Aquell primer projecte va implicar el muntatge d’una fàbrica de sabates en miniatura al Museu del Calçat, on es pot comprovar tot el procés complet de fabricació. De fet, fins i tot es pot veure aquesta cadena de fabricació dins la visita que es fa al Museu.

El primer tinent batle, Felip Jerez, ha destacat que “A l’Ajuntament d’Inca sempre hem apostat per que les persones es formin i adquireixin coneixements per millorar personal i professionalment. Amb aquest taller el que hem fet es donar més opcions a deu persones per que puguin trobar feina”

Jerez ha comentat que “tenim empreses sabateres a Inca que precisen ma d’obra especialitzada ja que fan una producte d’alta qualitat i per tant la formació que es dona te un sentit”.

L’Ajuntament ha demanat a la directora del SOIB que “continui donant suport a les noves propostes que enviarem des d’aquest Ajuntament i que beneficiaran a moltes més persones”.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image