Vuit persones han participat durant un any en el taller d’ocupació Incalçat
El Museu del Calçat ha acollit durant el darrer any el primer taller d’ocupació de sabater artesà que es duia a terme a Mallorca. Durant aquest termini de temps vuit persones majors de 25 anys que tenien una mínima experiència laboral din el sector del calçat, la pell i marroquineria, han rebut una formació especialitzada per tal d’aprendre l’ofici de sabater artesà i reparació del calçat.
Avui s’ha duit a terme l’acte de clausura del taller amb la presència del batle, Rafel Torres, i la regidora de Formació i Ocupació, Maria Payeras. Torres ha indicat que l’Ajuntament va apostar per aquesta iniciativa davant la falta de mà d’obra especialitzada en aquest sector concret. Les empreses sabateres actuals demanden persones molt qualificades que sàpiguen dur a terme tasques molt específiques, i no hi ha personal format en general. Per dit motiu Torres considera que existeixen possibilitats molt altes que aquestes persones entrin a fer feina ben aviat.
El taller ha estat cofinançat pel Fons Social Europeu FSE, Servicio Público de Empleo Estatal SEPE i Servei d’Ocupació de les Illes Balears SOIB amb 185.276,48 €, i ha estat promogut per l’Ajuntament d’Inca amb una contribució de 30.000 €, a més d’aportar l’equipament i maquinària.
Els alumnes han après tot el proces de fabricació i reparació artesanal del calçat, i han millorat la seva experiència laboral treballant en la fabricació artesanal del calçat.
Així mateix han enriquit la seva formació de base amb diferents matèries formatives: prevenció de riscos laborals, alfabetització informàtica, tècniques de recerca de feina i d’autoocupació, així com preparació per a diferents tipus de proves per a adults: català, graduat en secundària, etc.
El resultat de les feines pràctiques de fabricació duites a terme en aquest any ha estat d’un total de 337 parell de sabates: 168 d’home i 169 de dona, a més de productes de marroquineria.
Aquests professionals estan preparats per trobar una feina dins el sector de la fabricació de calçat. Dels 8 alumnes que varen començar el projecte formatiu un d’ells ha estat contractat per una fàbrica de calçat.
L’Ajuntament, per altra banda, ha assumit el compromís d’ajudar la resta en la seva incorporació en empreses del sector.
Aquesta iniciativa forma part de les mesures que du a terme l’Ajuntament per lluitar contra l’atur i facilitar la incorporació de persones al mercat laboral.