Ajuntament i confraries presenten els actes prevists, que comencen amb el pregó concert a càrrec de Rafel Reus

L’Ajuntament d’Inca i l’Associació de Confraries han presentat conjuntament avui el programa d’actes de Setmana Santa, que incorpora algunes novetats i que preveu la participació de més de 2.000 confrares en les diferents processons.

El batle Rafel Torres, acompanyat pel president de l’Associació de Confraries Josep Fernandez, han explicat el contingut del programa, que inclou la participació del bisbe de Mallorca Javier Salinas, que serà el responsable de predicar el viacrucis el proper Dimarts Sant.

Les celebracions començaran, però, el dissabte dia 28 de març amb el pregó concert de Setmana Santa, que enguany arriba a la trentena edició.

El pregoner serà un confrare en actiu, Rafel Reus Moyà, i el seguirà el concert protagonitzat per la Unió Musical Inquera, l’Orfeó l’Harpa d’Inca i l’Orfeó Ramon Llull.

El Diumenge de Rams també hi haurà algun canvi, ja que la processó sortirà més tard des de la parròquia de Crist Rei per acabar a Santa Maria la Major.

El Dimecres Sant, coincidint amb l’entrada de passos de les confraries a dins Santa Maria la Major, s’incorpora durant una hora la veneració al Sant Crist.

Pel que fa a les processons del Dijous i Divendres Sant, i al Davallament, no hi haurà canvis, i s’espera una participació multitudinària seguint la línia dels darrers anys

Rafel Torres ha recalcat que la Setmana Santa “és el que és a Inca gràcies a l’esforç de molta gent i la feina conjuna entre l’Associació de Confraries i l’Ajuntament”. Torres ha convidat “a tots els inquers a participar d’una manera o altra d’aquestes celebracions amb respecte i tolerància”.

Compartir

Newsletter Image